Comuniștilor nu le e pe plac noua componență a Curții de Conturi

PCRM este nemulţumit de noua componenţă a Curţii de Conturi (CC), din care nu face parte niciun reprezentant al opoziţiei. Despre aceasta a declarat, vineri, după şedinţa Parlamentului, preşedintele PCRM, Vladimir Voronin.

Vladimir Voronin

Vladimir Voronin. Foto: arena.md

„Când noi eram la guvernare, organele de control le ofeream opoziţiei. Acum însă guvernarea a luat decizia în mod ascuns, opoziţia nici măcar nu a ştiut că se va discuta această problemă. Chestiunea a fost inclusă în ordinea de zi cu încălcarea Regulamentului”, a menţionat Voronin, citat de Infotag.

Liderul comuniştilor l-a felicitat în şedinţa Parlamentului pe preşedintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, că vice preşedintele său, Veaceslav Untilă, a devenit preşedinte al CC.

„Îl felicit pe Ghimpu pentru operaţiunea reuşită pe care a efectuat-o în Parlament. Untilă era un candidat real la funcţia de lider al partidului. Ghimpu a scăpat de concurent, căci acum Untilă trebuie să iasă din partid”, a spus Voronin.

Vineri seară, după ce Veaceslav Untilă a fost aprobat în funcţia de preşedinte al CC şi a depus jurământul, acesta a propus şi membrii Curţii, care au fost imediat aprobaţi de Parlament. Aceştia sunt: Petru Rotaru, Ala Popescu, Tamara Andruşco, Marina Coval şi Tatiana Cuneţchi. Deocamdată a rămas un loc vacant în CC. Opoziţia a acuzat coaliţia de guvernare că în componenţa CC au intrat doar persoane loiale guvernării. Mandatul foştilor membri ai CC, în frunte cu preşedintele Serafim Urechean, a expirat în luna aprilie.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.