Imunitate pe viață pentru așa-zișii deputați din stânga Nistrului

Așa-zisul soviet suprem din regiunea transnistreană a adoptat recent câteva amendamente la constituție și au modificat unele legi care le conferă deputaților imunitate nu doar în timpul mandatului, dar și după ce se termină acesta.

Tiraspol_Transnistria

Tiraspol. Foto: rearviewmirror.tv

Potrivit TASS, de acum înainte chiar și foștii „aleși ai poporului” nu vor putea fi trași la răspundere penală și administrativă pentru acțiunile întreprinse în timpul mandatului său, fără consimțământul organului legislativ. Fără acest acord, deputații nu pot fi reținuți, arestați sau să fie percheziționați.

Experții locali au declarat că aceste modificări vor legifera pe viață imunitatea parlamentară.

„Aceste modificări nu vor permite organelor de anchetă să întreprindă anumite acțiuni în cazul reținerii unui deputat la locul crimei. De asemenea, fără permisiunea sovietului suprem anchetatorii nu vor putea să-i interogheze”, a menționat Alexandr Kisnicea, reprezentant al așa-zisului executiv de la Tiraspol, citat de Moldpres.

Opoziția a criticat dur aceste modificări. „Mulți dintre deputați stau în Parlament pentru a se apăra, pentru a-și apăra businessul său și al stăpânilor. Iar atunci când încalci Codul penal ai nevoie de indulgență”, a declarat liderul comuniștilor transnistreni, deputatul Oleg Horjan. Potrivit lui, opoziția va începe să colecteze semnături pentru efectuarea unui referendum privind imunitatea parlamentară.Categorii:Actualitate, Transnistria

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.