Procuror cercetat penal pentru abuz de serviciu

Procurorul raionului Taraclia, bănuit de comiterea abuzului de serviciu, a fost suspendat din funcţie şi este cercetat penal. La baza cauzei se află plângerea directorului unei întreprinderi care a reclamat acţiunile abuzive ale procurorului, prin care el ar fi încercat să obţină foloase şi bunuri ce nu i se cuvin.

Procuratura Generala

Foto: procuratura.md

Potrivit Procuraturii Generale (PG), citată de trm.md, făcând abuz de funcţia pe care o deţine, procurorul raionului Taraclia l-a obligat pe directorul unei întreprinderi de stat să construiască, din contul întreprinderii, o porţiune de aproximativ 400 de metri de drum în satul Cazaclia, pentru a-i asigura uneai dintre rudele sale accesul la traseul central din localitate.

De asemenea, procurorul l-ar fi obligat pe şeful întreprinderii să-i furnizeze zece tone de pietriş de granit, materiale de construcţie, precum şi alte bunuri, pe care intenționa să le folosească în scopuri personale.

În total, potrivit estimărilor, procurorul raionului Taraclia ar fi prejudiciat respectivul agent economic cu circa 75 de mii de lei.

Ulterior, şeful întreprinderii i-a solicitat procurorului să achite valoarea lucrărilor efectuate şi a materialelor utilizate, însă în rezultat, procuratura raională a iniţiat în privinţa lui mai multe investigaţii, inclusiv a fost pornită o cauză penală.

Astăzi, la solicitarea procurorului general interimar, Eduard Harunjen, Consiliul Superior al Procurorilor a decis suspendarea provizorie din funcţie a procurorul raionului Taraclia, urmărirea penală pe acest caz fiind în plină desfăşurare la Procuratura Anticorupţie.

Pentru această infracţiune norma penală prevede amendă în mărime de la 1000 la 2000 de unităţi convenţionale sau închisoare de până la șase ani.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.