Scenariile lui Nantoi în privința prezidențialelor

Vicepreședintele PPEM, Oazu Nantoi, a declarat, în cadrul ediției de aseară a emisiunii „Interpol” de la TV7, că liderii politici de dreapta care se află în opoziție trebuie să dea societății un răspuns: vor merge fiecare cu candidatul lui sau vor merge împreună, cu un candidat comun.

Oazu Nantoi

Oazu Nantoi. Foto: noi.md

„Sunt trei scenarii. Primul – fiecare partid să-și înregistreze candidatul și să meargă la alegeri. Al doilea – din cele trei partide un lider este desemnat candidat comun și celelate partide îl susțin. Și al treilea – își unesc forțele și înaintează un candidat comun”, a afirmat Oazu Nantoi, citat de IPN.

Potrivit politicianului, cea mai bună variantă ar fi ultimul scenariu, pentru că doar așa poate fi ruptă societatea „din captivitate”. „Acesta poate să fie o persoană din afară sau poate fi un lider al unui partid politic”, este de părere analistul.

În opinia lui Nantoi, ulterior acel candidat comun la prezidențiale ar putea fi susținut de societatea civilă. Acum liderilor politici le revine responsabilitatea de a prezenta societății o foaie de parcurs, planul unor acțiuni concrete.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.