Vlad Plahotniuc face praf sistemul politic moldovenesc. Ce promite democratul

Prim-vicepreședintele PDM critică dur, într-un comentariu postat pe blogul său, partidele şi clasa politică din Republica Moldova şi se pronunţă pentru reformarea acestora. În acest context, el anunță o amplă campanie de consultări menite să ducă la modernizarea PDM.

Vlad Plahotniuc

Vlad Plahotniuc. Foto: adevarul.ro

Potrivit lui Vlad Plahotniuc, actuala clasă politică a dezamăgit oamenii, din care cauză trebuie reformată.

„Sistemul actual de partide şi-a atins limitele, e depăşit, nu mai corespunde nici aşteptărilor populaţiei, nici nevoilor de dezvoltare a ţării. La fel ca instituţiile statului, clasa politică are nevoie de o schimbare profundă, dar nu una în care partidele îşi cosmetizează imaginea sau scot în faţă figuri noi, ci una în care partidele încep sa facă o politică ce are la bază realităţile din ţară şi nu şabloanele prăfuite după care s-a activat mulţi ani”, a scris Vlad Plahotniuc.

Clasa politică are nevoie să treacă printr-o transformare care să meargă în paralel cu reforma instituţională. Toate partidele trebuie să facă schimbări şi să se adapteze mai bine la realitate, la ceea ce vor oamenii. Inclusiv partidele nou apărute, cele cu pretenţii că ar reprezenta „noul val”, dar care sunt fie sateliţi ai unor partide vechi, fie nişte „construcţii hidoase ale unor grupări de interese străine cetăţenilor sau chiar ţării”, consideră politicianul.

În opinia sa, ceea ce lipseşte tuturor partidelor din Moldova este adaptarea la agenda reală a oamenilor. Iar în acest context, el anunță că își dorește ca reforma clasei politice să înceapă chiar cu PDM, arătându-se convins că formațiunii sale îi va reuși acest lucru.

„Noi avem cea mai mare şansă să reuşim, pentru că avem echipă bună, solidară, bine organizată, structuri teritoriale puternice. Sunt sigur că după ce vom reuşi, ne vor urma multe alte partide, iar perspectiva asta mă mobilizează şi mai tare”, a mai scris acesta.

În acest sens, Plahotniuc anunță o amplă campanie de consultări cu cetăţenii, cu societatea civilă, cu politologi din ţară şi din străinătate.

„Timp de mai multe luni, ne vom deplasa în toată ţara, vom discuta cu oamenii, vom analiza dorinţele lor, vom căuta împreună căi de materializare a acestor dorinţe în instrumente politice noi, vom implica specialişti străini cu experienţă în dezvoltarea unor partide moderne, reprezentanţi ai societăţii civile, astfel încât până la finalul anului să putem veni în faţa oamenilor cu o abordare politică avansată, calitativ nouă, în care ei să se regăsească. Cum va arăta această abordare, cum vom face politică mai departe, e devreme de spus, concluziile le tragem după ce vom avea aceste consultări largi”, a mai scris Vlad Plahotniuc pe blogul său.

IPNCategorii:Actualitate, Politică

Etichete:, ,

7 răspunsuri

 1. Eu nu cred că fiecare din noi nu am observat că PD era un partid diferit de celelalte, mereu a venit cu ceva nou, modern, iar Plahotniuc vrea să fie mereu așa, sau chiar și mai bine, și cred că de așa momente și are nevoie RM la moment.

  Apreciază

 2. Ai si ce daca face praf, unicul lucru pe care-l poate face el este ca poate sa reformeze partiduldin care face parte si nimic mai mult deoarece altii nu o sa mearga la asa schimbari.

  Apreciază

 3. Nu mai face praf, dar incearca sa il reformeze, ceea de ce si are nevoie Republica noastra, lumea trebuie sa inteleaga ca avem nevoie de o schimbare, avem nevoie sa avem incredere in politicieni, dar nu in cei care umbla cu vorba dar cu fapta

  Apreciază

 4. haha,si el nui tot din sistem,se face praf si el,se da cu capul de asfalt sau cum……

  Apreciază

 5. Schimari o sa fie doar cind o sa fie arestati Tzopii: cei care dirijeaza cu tot hausul si cu toata manipularea din Moldova!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.