Obama: Trump este „teribil de nepregătit” pentru a deveni președinte al SUA

Barack Obama l-a criticat virulent marți pe candidatul republican la președinția SUA, afirmând că Donald Trump este „teribil de nepregătit” pentru a deveni președinte al țării, pe fondul polemicii stârnite de criticile acestuia la adresa familiei unui soldat musulman ucis în luptă.

Barack Obama

Barack Obama. Foto: gtuc.ge

„Candidatul republican nu este calificat pentru a deveni președinte”, a declarat Barack Obama în cadrul unei conferințe de presă susținute la Washington, relatează Reuters, AFP și DPA.

„Am spus-o și săptămâna trecută. Continuă să demonstreze acest lucru”, a afirmat Obama, reamintind criticile publice foarte controversate ale lui Donald Trump la adresa părinților unui căpitan musulman ucis în Irak în 2004, invitați la convenția de învestire a lui Hillary Clinton săptămâna trecută.

Faptul că Donald Trump critică o familie „care a făcut sacrificii extraordinare pentru această țară, faptul că nu pare să aibă cunoștințe de bază privind subiecte esențiale în Europa, Orientul Mijlociu, Asia, arată că este teribil de nepregătit pentru acest post”, a spus liderul de la Casa Albă în cadrul unei conferințe de presă comune cu prim-ministrul din Singapore, Lee Hsien Loong.

Președintele american la final de mandat i-a denunțat pe liderii așa-numitului „Grand Old Party”, care continuă să-l susțină pe Donald Trump. „Vine un moment în care ar trebui să se spună: «destul»”, a mai spus Obama.

„Este interesant să observi criticile repetate venite din partea republicanilor, inclusiv a președintelui Camerei (Reprezentanților), a șefului majorității republicane din Senat și a unor republicani de prim ordin precum John McCain”, candidat la președinție în 2008, a adăugat Barack Obama.

„Întrebarea care trebuie pusă, dacă nu se va transmite în termeni foarte clari că ceea ce a spus el este inacceptabil, este: «Pentru ce îl susțineți? Ce spune acest lucru despre partidul vostru și reprezentantul său?»”, a întrebat președintele american în exercițiu.

AgerpresCategorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , ,

1 răspuns

  1. Haha, obama a fost foarte pregatit, nu?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.