Leancă spune că Nantoi a văzut „cartonaș galben” înaintea ochilor pentru „comportamentul său straniu”

Într-un interviu pentru portalul Deschide.md, liderul PPEM, Iurie Leancă, vorbește despre decizia celor doi deputații PPEM care au semnat un acord de colaborare cu majoritatea parlamentară, decizie criticată în special de către vicepreședintele formațiunii Oazu Nantoi.

Iurie Leanca_Oazu Nantoi

Oazu Nantoi și Iurie Leancă. Foto: infoprut.ro

În acest context, întrebat dacă Nantoi rămâne în continuare vicepreședinte al PPEM, Iurie Leancă a declarat în interviul citat că nu i se pare corect ca formațiunea pe care o conduce să tolereze un comportament ca cel al lui Oazu Nantoi.

„Am doar două răspunsuri: domnul Nantoi rămâne dacă este capabil să accepte democrația de partid și decizia cvasiunanimă, exceptând votul lui, privind semnarea acestui acord. E decizia dumnealui! A doua variantă este pentru cazul în care dânsul va continua să denigreze partidul și colegii, și nu e vorba doar de mine. Atunci decizia nu-i va aparține doar dumnealui, ci partidului. Nu mi se pare corect să tolerăm un astfel de comportament. Noi deja i-am arătat un fel de «cartonaș galben» pentru comportamentul său straniu de zilele trecute. După aceea am discutat la partid și am convenit parcă să avem discuțiile în primul rând în interiorul partidului, însă dânsul o continuat atacurile și în ieșirile sale ulterioare în public. Salut pluralismul de opinie, dar niciun partid nu poate supraviețui fără disciplină”, a declarat Leancă.

Cât despre colaborarea cu forțele de opoziție, Iurie Leancă s-a arătat neîncrezător în privința unui candidat comun de dreapta la prezidențiale.

„Hai să fim serioși, nu a fost nicio unitate, nicio alianță, nu am putut nici măcar să respectăm un pact de neagresiune și să clădim o anumită încredere. Și nici nu cred că s-a dorit un efort sincer de a intra într-un proces privind identificarea unui candidat. Mai degrabă au fost niște mimări. În plus, îmi pun și o întrebare retorică: cât de pro-europeni erau cei cu care discutam noi dacă unii dintre ei erau gata, citez, «să pună batista pe țambal»? Apropo, acordul este deschis și altor potențiali semnatari care vor să se impună cu expertiza și experiența lor”, a declarat Leancă.

Amintim că, săptămâna trecută, PPEM a semnat un acord de cooperare cu majoritatea parlamentară, iar Biroul Permanent l-a desemnat pe Iurie Leancă drept președinte al Consiliului pentru integrare europeană.


Iurie Leancă: Poate a venit acel moment când Oazu Nantoi „trebuie să aibă tăria” să aleagă în ce partid să rămânăCategorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.