Lovitură dură pentru Năstase din interiorul Platformei DA! „Are un comportament arogant și are ca scop doar aducerea Țopilor în țară”

Un grup de lideri ai Partidului DA, finanțat clanul oligarhic al Țopilor, a anunțat vineri, 5 august, că părăsește formațiunea. Ei au acuzat conducerea Partidului DA de abateri grave de la principiile democratice și de reglări de conturi între clanurile mafiote.

Nicolae Garbu_Partidul DA

Captură video: privesc.eu

Potrivit lor, liderul DA, Andrei Năstase, fiind și finul oligarhului Victor Țopa, a urmărit scopul îmbogățirii personale din banii adunați în timpul protestelor din Piața Marii Adunări Naționale, iar scopul real al acestuia este să-i reabiliteze și să-i readucă în R. Moldova pe Victor și Viorel Țopa, precum și și să-l elibereze din detenție pe fostul premier Vlad Filat, condamnat la nouă ani de pușcărie pentru corupere pasivă și trafic de influență.

Liderul grupului este Nicolae Gârbu, președintele organizației teritoriale Chișinău a Partidului DA și cel care a fost unul dintre principalii organizatori ai colectării semnăturilor pentru referendumul de modificare a Constituției. De asemenea, printre membrii grupului mai sunt membri ai Consiliului politic republican al Partidului DA, lideri de organizații teritoriale și de sector etc.

Politics of Moldova notează că aceștia s-au declarat nemulțumiți de politicile promovate în interiorul Partidului DA, menționând grave erori pe care le-a comis conducerea partidului precum organizarea protestelor din această iarnă alături de partidele de stânga.

În plus, Gârbu a menționat că liderii Partidului DA s-au îmbogățit personal și și-au cumpărat automobile scumpe din milioanele de lei pe care le-au adunat în timpul protestelor din toamna anului trecut și care au fost gestionate fraudulos, conducerea partidului refuzând să ofere un răspuns în privința modului cum au fost cheltuite. „Este revoltător faptul că persoanele responsabile de colectarea banilor se plimbă la volanele unor mașini de lux”, a declarat el.

„Nu este corect în raport cu cetățenii când un lider de partid declară că dacă va ajunge la guvernare promite întoarcerea miliardului, dar în același timp se eschivează să spună cum au fost cheltuite milioane de lei colectate în timpul protestelor de la pensionari și oamenii săraci”, se arată în declarația grupului.

Potrivit lui Gârbu, conducerea partidului este implicată în reglări de conturi între grupările mafiote, cu intenția de a prelua controlul asupra sistemului bancar din țară. Scopul de facto ar fi, potrivit lui, reabilitarea Țopilor și eliberarea lui Filat. „Conducerea formațiunii, manipulând cu nevoile cetățenilor, prin acțiuni de reglare de conturi între clanuri mafiote, au drept scop reabilitarea și aducerea Țopilor în țară și eliberarea lui Filat”, se arată în declarația grupului.

De asemenea, Nicolae Gârbu l-a acuzat pe Andrei Năstase că este înconjurat de persoane cu antecedente penale și cu dosare penale deschise, care au fost promovate la emisiuni televizate pentru a reprezenta Partidul DA. Printre aceștia, el i-a remarcat pe Sergiu Cebotari și pe Aureliu Pisica, anterior condamnați pentru șantaj, privare de libertate și alte infracțiuni.

Nicolae Gârbu a declarat că va veni cu alte detalii și precizări peste zece zile și a anunțat că cei care au părăsit Partidul DA intenționează să creeze o nouă forță politică.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:,

8 răspunsuri

 1. Eu as mai adauga un lucru,acest individ este fara scrupule, si lipsit de orice valoare si bun simt.

  Apreciază

 2. Asta nu e scopul lor dupa cum vad inca nu ati inteles acest lucru, asta e scopul Topilor iar Nastase doar vrea sa indeplineasca acest scop si atat.

  Apreciază

 3. Daca vin Topii in Moldova la putere trebuie sa fugim , deoarece fug membri din Platforma cind au vazut ca Nastase slugareste calnul Topilor.

  Apreciază

 4. Bula cu aer s-a spart. Minciuna n-are proprietati de a se mentine in timp. Ceea ce s-a intamplat si cu platforma. Au dat speranta lumii, insa, au calcat-o in piciore in moment ce au inceput sa-l apere pe Filat si pe Topi

  Apreciază

 5. In sfirsit oamenii sau trezit, iar platformistii parasesc platforma aia de rahat, plecarile au inceput inca din septembrie anul trecut, acum platforma e la zero

  Apreciază

 6. Are zilele numarate acest partid. Nastase prea ne-a luat de prosti, dar vad ca si ultimii sustinatori parasesc partidul si se va termina cu tot circul asta.

  Apreciază

 7. L-au parasit toti asai trebuie, nu trebuia sa se vinda topilor

  Apreciază

Trackback-uri

 1. Partidul DA se surpă. Năstase: „Este o autopurificare” – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.