Presa finanțată din BEM dispare pe rând! După Ziarul Național, a venit rândul postului de radio Vocea Basarabiei

De la începutul lunii august curent, postul de radio Vocea Basarabiei și-a încetat emisia. Anunțul a fost făcut de către fondatorul postului de radio, Valeriu Saharneanu, fost deputat PL și ulterior PLR.

Vocea Basarabiei_Vlad Filat_Valeriu Saharneanu

Foto: agora.md

Saharneanu spune că vinovat de cele întâmplate este proasta administrare a directorului, dar și faptul că a împrumutat bani „închinând postul de radio interesului politic al lui Filat”.

„Radioul a rezistat multor tentative de lichidare, a fost închis prin ordin în anul 2002, a avut probleme mari în anul 2005. Radioul a făcut legendă prin curajul său de a spune adevărul în perioada când chiar și cei care își exprimau părerile prin telefon erau persecutați de organele comuniste de reprimare. Dar de izbeliște radioul a ajuns din alte cauze. Este vorba de extrem de proasta administrare a directorului V. Țâbuleac. Radioul a fost construit și a existat din sponsorizări și ajutoare”, a declarat Saharneanu într-un interviu pentru Jurnal de Chișinău.

Potrivit lui Saharneanu, postul de radio a ajuns în proprietatea firmei „Caravita”. Ulterior, fondatorul postului de radio Vocea Basarabiei a mai declarat că, odată ce a ajuns Vlad Filat la închisoare, finanțarea s-au oprit, iar Vocea Basarabiei nu mai poate să-și achite facturile.

Precizăm că emisia postului radio a fost întreruptă la 1 august pentru o perioadă nedeterminată.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.