Irina Vlah: Sunt convinsă că vom vindeca „bolile copilărești” ale independenței

Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, nu vede nicio amenințare pentru suveranitatea R. Moldova dacă relațiile moldo-ruse „vor depăși criza, deja prelungită, și vor trece la o cooperare strategică”.

Irina Vlah

Irina Vlah. Foto: paginaderusia.ro

„Sunt convinsă că apropierea Chișinăului și Moscovei (locomotiva Uniunii Euroasiatice) este în interesul național al R. Moldova”, a declarat Irina Vlah într-un interviu pentru Moldores.

Potrivit guvernatoarei Găgăuziei, R. Moldova nu a înregistrat rezultatele remarcabile după 25 de ani de independență. „Cel mai mult mă mâhnește faptul că, în acest timp, mii de cetățeni au părăsit țara, acestea fiind persoane cu studii și active din punct de vedere economic”, a declarat Irina Vlah, menționând, în același timp, că rămâne optimistă și crede în viitorul R. Moldova.

„În cele din urmă, R. Moldova trebuie să-și găsească un loc în lume, să ocupe o nișă în economia regională, să înceteze jocurile geopolitice și să-și caute prieteni pe arena internațională, nu dușmani. Încă o condiție pentru prosperarea țării este obținerea coeziunii interne în societate și depășirea contradicțiilor naționale și lingvistice”, a mai spus Irina Vlah, arătându-se convinsă că, „odată ce vom vindeca «bolile copilărești» ale independenței, R. Moldova va păși pe calea progresului socio-economic și dezvoltării economice stabile”.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.