Rezervele valutare ale BNM au crescut cu cca $200 milioane, în ultimele șase luni

Banca Națională a Moldovei (BNM) și-a completat rezervele valutare în ultimele șase luni cu $197 milioane, în condițiile în care oferta netă de valută depășește cererea.

Banca Nationala a Moldovei

Foto: publika.md

Cea mai mare creștere a activelor oficiale de rezervă, cu 112 milioane, s-a înregistrat în luna aprilie, când BNM a efectuat cele mai mari procurări de valută străină pe piața internă. Pe fondul unui excedent de valută, banca centrală realizează intervenții de procurare pe piața interbancară locală.

La 29 iulie 2016, activele oficiale de rezervă au constituit $1 miliard 933.16 milioane, în creștere cu 58.56 milioane față de 30 iunie. Majorarea activelor oficiale de rezervă a fost condiționată de intervențiile pe piața valutară internă sub formă de cumpărări de valută – $74.38 milioane, înregistrarea creditului pentru suplinirea bugetului de stat în favoarea Ministerului Finanțelor al R. Moldova din ordinul IDA $6.97 milioane, veniturile de la gestionarea rezervelor valutare – $1.99 milioane și alte intrări de valută, potrivit datelor BNM, notează Moldpres.

Pe de altă parte, plățile aferente serviciului datoriei externe a R. Moldova au constituit $14.87 milioane. Deprecierea cursurilor de schimb ale valutelor componente ale rezervelor valutare, în raport cu dolarul SUA, a dus la scăderea rezervelor cu circa opt milioane de dolari.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:,

4 răspunsuri

 1. Unde e acum Filat, cred ca avea sa fie cel mai fericit de aceasta, niste bani in buzunarile lui si a sotiei cred ca aveau sa fie bineveniti. Si vad ca dupa ce acesta a fost condamnat se incep a gramadi si bani deja.

  Apreciază

 2. vedeti cum banii vin, dar unde se duceau banii in timpul guvernarii lui Filat ? nu imi spunezi, la el si gasca lui de mafioti, la Țopi si platoni, acolo se duceau banii, acum ei vin in bugetul de stat, acolo unde le e locul

  Apreciază

 3. Pas mare as zice in urma crizei care o evitam pe zi ce trece, dar totusi sper la mai mare progrese.

  Apreciază

 4. Acolo cinevacante despre aprofundarea crizei si nu stiu mai ce. Na poftim. Cioclea face treaba. Rezerve majorate. Platon cu atacurile raider blocat. Deja si arestat. Mergem spre un rasarit economic.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.