Se resuscitează mariajul Usatîi-Năstase? Invitația lui Usatâi care readuce Platforma DA în jocurile Rusiei

Într-o însemnare pe Facebook, liderul PPPN, Renato Usatîi, a chemat PSRM și Platforma DA să organizeze consultări publice comune. Usatîi propune crearea unei strategii pentru a pune capăt actualei guvernări.

Troica_Dodon_Nastase_Usatii

Igor Dodon, Andrei Năstase și Renato Usatîi. Foto: fb.com/dodon.igor

„Iluzile unor reprezentaţi ai partidelor de opoziţie cu privire la desfăşurarea alegerilor prezidenţiale din 30 octombrie sunt nejustificate. Acutalul regim de guvernare pregăteşte o campanie de manipulare a cetăţenilor, scopul acesteia fiind modificarea sistemului electoral şi falsificarea alegerilor prezidenţiale. Forțele antioligarhice trebuie să-și coordoneze acțiunile în cadrul situaţiei create. Îndemn Partidul Socialiștilor, Platforma DA şi Partidul Nostru să organizeze consultări publice în ceea ce privește strategia noastră comună de a pune capăt acestui regim. Propun ca în data de 27 august, exact de Ziua Independenţei, să ne aşezăm la masa de negocieri”, a scris Usatîi.

Amintim că, în luna ianuarie 2016, liderul Partidului DA, Andrei Năstase, a spunea sus și tare în cadrul unei emisiuni televizate că, dacă ajunge în Parlament, va renunța la ideea continuării procesului de integrare europeană la cererea lui Renato Usatîi și Igor Dodon, partenerii săi politici. „Se pune batista pe țambal cu privire la vectorul geopolitic pentru o perioadă de un an. Igor Dodon a vorbit de un an jumătate”, a declara atunci Năstase.

Precizăm că atât Dodon, cât și Usatîi sunt politicieni despre care se spune că ar fi oamenii Kremlinului în R. Moldova. Mai mult, Usatîi s-a lăudat în repetate rânduri peste tot că are afaceri de milioane în unele orașe din Rusia și că se consideră un politician independent din punct de vedere financiar.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.