Codul galben de caniculă a fost prelungit până pe 11 august

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prelungit astăzi Codul galben de caniculă, secetă hidrologică și pericol excepțional de incendii pe întreg teritoriul țării, notează Moldpres.

Canicula

Foto: vremeanoua.ro

Astfel, în perioada 10-11 august, în raioanele de centru și sud, temperatura maximă a aerului după orele amiezii va atinge valori de +33° Celsius și mai mult.

De asemenea, alerta de pericol excepțional de incendiu al fâșiilor forestiere și al culturilor agricole este valabilă până pe 12 august, iar Codul galben de secetă hidrologică a fost prelungit până la data de 16 august.

În aceste condiții meteo, medicii recomandă evitarea expunerii prelungite la soare între orele 11.00 şi 18.00, purtarea pălăriilor de soare, a hainelor lejere de culori deschise, confecționate din țesături naturale, consumul zilnic a 1,5-2 litri de lichide, evitarea excesului de cafea şi reducerea intensităţii şi ritmului activităţilor fizice.

Totodată, pompierii îndeamnă oamenii să evite utilizarea focului în preajma lanurilor cu cereale, în apropierea spațiilor forestiere, precum şi aprinderea vegetației uscate și a resturilor menajere. Din cauza temperaturilor ridicate din săptămâna trecută, 40 ha de pădure tânără din apropierea localității Băcioi au fost arse, iar aproximativ 200 ha de vegetație și 60 ha de miriște au fost stinse de pompieri.

Conform datelor SHS, acesta este al 12-lea Cod galben de caniculă emis în perioada estivală a anului curent, penultimul fiind pe 5 august.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.