Valeriu Chițan, fost ministru al Finanțelor în perioada 1994-1998, consideră că exemplul ţărilor baltice a fost şi rămâne unul de urmat pentru R. Moldova. „Vorba cuiva: «Nu ajungem decât unde vrem să ajungem»”, a menționat Chiațan într-un interviu pentru Moldpres.

Valeriu Chitan

Valeriu Chițan. Foto: moldpres.md

„Radiografia celor 25 de ani trebuie să ne inspire mai multă încredere, determinare și consecvență. Acestea fiind spuse, susțin imperativul reafirmării opțiunii europene, agrearea în acest sens a unui proiect contextual de țară axat pe o reconstrucție instituțională și o remodelare economică amplă pentru a oferi cetățenilor o viață demnă. Acest deziderat poate fi realizat printr-un consens societal în convergență cu o educație civică și profesională responsabilă”, a declarat fostul ministru al Finanțelor, menționând că „viitorul nu poate fi amânat până la nesfârşit”.

Potrivit lui Valeriu Chițan, „timpul unei reforme de anvergură, respectiv, timpul schimbărilor structural-instituţionale şi redefinirii rolului statului – nu mai are răbdare cu noi”.

Reclame