Platon „a călcat peste trupuri” și în tinerețe

Când eram foarte tânăr, aveam un prieten, un băiat de comitet, un băiat deosebit, un om de milioane, cum mai rar poți să întâlnești. Era o manta de vreme rea. Dacă rămâneai pe jantă, puteai să fii sigur că Vlad te va împrumuta cu bani.

Veaceslav Platon

Veaceslav Platon. Foto: logos.press.md

Dacă erai flămând și nu aveai ce mânca, Vlad îți dădea de mâncare. Nu avea umbrelă, ți-o dădea Vlad. Erai foarte trist, te putea înveseli Vlad.

Vlad era un băiat înalt, cu un suflet foarte bun. În iarna aia geroasă când am fost dat afară din cămin după ce am fost prins fumând în camera leninistă, în timp ce citeam un volum de poezii de Geo Dumitrescu, „Libertatea de-a trage cu pușca”, numai de câte ori nu m-a luat Vlad să dorm în camera lui. Pentru că portarii primiseră ordin să nu mă lase să intru, mai puteam pătrunde în cămin doar după 12 noaptea și doar pe fereastră. Vlad făcea sul cearceaful său și mi-l arunca pe geam. De un capăt de-al lui mă agățam cu mâinile și prietenul meu mă trăgea în sus, până la etajul trei. Ajuns la etajul trei, Vlad mă apuca de brațe și eu mă dădeam de-a tumba pe podea. După ce-mi întindea o saltea pe podea, prietenul meu mă lăsa să dorm până dimineață.

Ori de câte ori i-am cerut ajutorul, niciodată nu m-a refuzat.

După ce m-a primit și pe mine o bătrânică la gazdă, oferindu-mi un pat într-o cameră foarte strâmtă, am cam rărit-o cu vizitele pe la cămin, dar pe Vlad, oricum, continuam să-l văd.

Știam că-și pierduse capul după o blondă irezistibilă, alături de care pur și simplu iradia. Niciodată nu l-am văzut atât de fericit decât când o ținea de mână pe fata aia coz de frumoasă. Voiau să se căsătorească. Erau în dârdora însurătorii, când într-o seară s-au întâlnit întâmplător cu Veaceaslav Platon, actualul „raider numărul unu” din Republica Moldova, căruia i-a căzut cu tronc la inimă blonda și i-a suflat-o lui Vlad chiar în ziua nunții.

Încă de pe atunci Veaceaslav Platon se remarcase prin aceea că mulți și-au găsit mantaua cu el, multora le-a tras butucul și pe mulți i-a lăsat cu dinții în soare și cu gura năboită de sânge.

Și printre ei și pe Vlad, căruia i-a suflat-o pe blonda aia scăpărătoare și năucitor de frumoasă.

După, Vlad nu și-a mai putut reveni niciodată, a început să bea, s-a măzăcit și a suferit ca un șarpe.
Iar Veaceaslav Platon i-a dat în curând papucii și blondei ăleia atât de frumoase, și s-a cuplat cu alta. Tot ce a făcut în tot răstimpul acesta Veaceaslav Platon în care prietenul meu a ajuns foarte rău a fost să dea noi și noi tunuri, și să distrugă noi și noi vieți.

Ești acuzat de foarte multe crime, Veaceaslav Platon. Eu însă un lucru nu ți-l voi puteea ierta niciodată: că ai distrus un om, Veaceaslav Platon. Pe Vlad. Un om la genunchii căruia nu ai să ajungi niciodată.

P.S.: Personajele nu sunt inventate, sunt vii și azi, și Vlad și blonda, doar că poartă alte nume, sper că sunt sănătoși, inclusiv Platon în arest la Kiev.

Dumitru CruduDeschide.mdCategorii:Actualitate, Opinii

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.