Concurs de granturi în UTA Găgăuzia şi Taraclia, lansat de UE

În cadrul Proiectului „Susţinerea agriculturii şi dezvoltării rurale”, implementat de PNUD, a fost lansat concursul de granturi oferite de Uniunea Europeană pentru renovarea infrastructurii, susţinerea sectorului de afaceri şi dezvoltarea iniţiativelor de cooperare intercomunitară în UTA Găgăuzia şi raionul Taraclia.

Euro_bancnote

Foto: economicvoice.com

Granturile care vor fi oferite au o valoare totală de 2,76 milioane de euro. Solicitanţii pot prezenta propuneri de proiect vizând trei direcţii de bază. Prima se referă la suport pentru întreprinderile mici şi mijlocii, inclusiv cele nou-create, şi presupune susţinerea financiară între 9 220 de euro şi 18 440 mii de euro pentru fiecare propunere.

A doua direcţie se referă la renovarea infrastructurii de scară mică şi medie. Este vorba despre finanţări de până la 92 .200 de euro pentru fiecare propunere. Banii vor fi acordaţi autorităţilor publice locale în vederea îmbunătăţirii managementului, accesului şi calităţii serviciilor publice locale. Competiţia pentru finanţarea proiectelor de infrastructură va fi deschisă până în data de 1 septembrie 2017.

A treia direcţie ţine de dezvoltarea iniţiativelor de cooperare intercomunitară. Pentru fiecare propunere  se va acorda până la 119 860 de euro.

Criteriile de selectare a proiectelor pentru fiecare direcţie de finanţare, cererile de aplicare, precum şi condiţiile de participare sunt disponibile AICI.

Finanţat de UE cu 6,5 milioane de euro şi implementat de PNUD, Proiectul SARD îşi propune să intensifice colaborarea între autorităţile centrale şi cele locale, precum şi între organizaţiile regionale din UTA Găgăuzia şi raionul Taraclia, în scopul stimulării dezvoltării socio-economice a regiunii şi a Republicii Moldova în ansamblu.

IPNCategorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.