Fost PLDM-ist: Maia Sandu încearcă să-l distrugă definitiv pe Vlad Filat

Activistul civic Mihail Bagas, care a făcut parte din echipa PLDM, susține într-o nouă înregistrare video că, prin declarațiile de joi referitoare la concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău, președinta PAS, Maia Sandu, încearcă din nou să se dezvinovățească.

Vlad Filat_Maia Sandu

Vlad Filat și Maia Sandu. Foto: revistafavorit.md

Referindu-se la declarațiile Maiei Sandu precum că la decizia de dare în concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău (AIC) ar fi fost admise anumite ilegalități, vloggerul Bagas e convins însă de faptul că adevărul nu poate fi ascuns, iar faptul că Maia Sandu a participat ori, cel puțin, a fost martoră a ilegalităților în privința furtului miliardului și nu a spus nimic nu poate fi altceva decât complicitate la comiterea unei crime.

În opinia vloggerului, Maia Sandu încearcă să-l distrugă definitiv pe fostul premier Vlad Filat,  pentru că anume pe timpul său a fost luată decizia privind concesionarea.

Cel mai interesant este, în opinia lui Bagas, că Maia Sandu a început din nou să se dezvinovățească în privința miliardului, declarând că nu știe nimic și nu votat. Vloggerul însă amintește că o singură dată Maia Sandu nu a votat acordarea garanției de stat pentru creditarea băncilor, dar a fost înlocuită de viceministrul său, care era persoana sa de încredere și care reprezenta același partid – PLDM, pe care îl reprezenta și Maia Sandu în guvernul de atunci.


OPINIE. Maia Sandu a fost rugată să tacă. Și ea tace, ca Zinaida Greceanîi


În ceea ce privește cea de-a doua ședință la care ea spune că l-a criticat dur pe fostul guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu, Mihail Bagas afirmă că oricine se poate bate cu pumnul în piept după câțiva ani cum a încercat să lupte contra furtului miliardului. Însă dacă Maia Sandu spune că înțelegea atunci că sunt decizii incorecte și nu a făcut nimic, este complice la crimă, iar un complice este judecat la fel ca făptașul, spune activistul civic.

Potrivil lui Mihail Bagas, mai bine ar fi ca Maia Sandu să recunoască că ar greșit decât ar tot încerca să se dezvinovățească. „Participăm la încercări de populiste de a arăta că nu a făcut nimic. Dar sunt niște acțiuni lașe și e mai bine să-ți recunoști vina și să începi de la o pagină nouă, decât să începi cariera politică cu minciuni”, conchide Bagas.Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.