Dezinformare grosolană! Unimedia și Ziarul Național recidivează

Unele instituții de presă de la Chișinău au decăzut la așa nivel încât preiau așa-zise știri publicate în presa românească, preluate de presa de la Comrat, pe care le traduc apoi din nou în română, fără măcar să încerce (din lipsă de profesionalism sau din rea voință) să caute materialul în original.

Mass-media

Foto: democracy.md

Politics of Moldova scrie că este și cazul de sâmbătă cu presupusele declarații ale deputatului PDM Marcel Răducan, declarații pe care Unimedia și Ziarul Național le-a preluat de pe gagauzinfo.md, asta chiar deși încă acum două zile erau publicate dezmințirile de rigoare.

Astfel, presupusele declarații ale lui Răducan referitor la Găgăuzia au fost publicate, de fapt, de un blogger care a pretins că a tradus dintr-un interviu al acestuia pentru ziarul românesc BR. Bloggerul Nicolai Rotari ar fi tradus interviul și a publicat și un screenshot, iar cei atenți sau nu rău intenționați ar fi văzut că în acel screenshot interviul este publicat în septembrie 2016, iar, conform calendarului gregorian, suntem abia în august 2016.

În plus, portalul newsmd.md, pe care bloggerul Rotari, cu o reputație îndoielnică, a publicat „interviul” tradus, a scris o dezmințire încă joi, 11 august în care a menționat „contribuția” lui Nicolai Rotari.

În plus, și Marcel Răducan a făcut dezmințirile de rigoare. Iată însă, că peste două zile, întâmplător sau nu, practic concomitent, Unimedia și Ziarul Național preiau gagauzinfo.md cu așa-zisul interviu al lui Marcel Răducan. E greu de presupus că au făcut-o întâmplător sau din neatenție, scrie sursa citată.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.