Copii de pe ambele maluri ale Prutului, la prima tabără de cusut ie din România

16 copii din R. Moldova și România vor participa în perioada 16-21 august la prima tabără de cusut cămaşă românească autentică. Evenimentul va avea loc pe Valea Barcăului din Sălaj.

Tabara de cusut ie

Foto: fb.com

Arhitectul Ioana Corduneanu, cea care a declanșat în România fenomenul redescoperirii și folosirii simbolurilor vechi, după zeci de ani de uitare, şi care coordonează cea mai mare șezătoare online din lume, va susține în cadrul taberei o serie de ateliere speciale, mobile, în care se vor combina cursurile intensive de cusut cu excursii, joacă, proiecții de filme și povești, notează infoprut.ro.


Evenimentul pe Facebook: Prima tabără de cusut ie din România


Cartierul general al taberei va fi la Centrul de Marketing Turistic din Valcău de Jos, dar se va coase si în incinta castrului roman de la Porolissum, la Grădina Botanică Vasile Fati Jibou, la Muzeul de Artă Populară Ligia Alexandra Botea de la Iaz, la Băile Boghiş, la Izvoarele Barcăului, sau la Șezătoarea Publică cu Cântec de sâmbătă seara – o acţiune care se va desfășura cu porțile deschise, într-o șură din Valcău.

Ioana Corduneanu  este însoțită de trei dintre meșterițele sale, de Alina Zară Prunean de la Mândra Chic, Alin Prunean de la Fundaţia AGAPIS şi Sănătate Dulce.

Primarul Ioan Rosan îl are ca invitat special pe Andrei Ioniţă din Chişinău, finalist la X Factor România, care va acompania atelierele cu acorduri de chitară.

Tabăra este oferită gratuit copiilor, anunţă organizatorii.

Proiectul este iniţiativa echipei Colţul Românesc, Fundaţia pentru Educaţie şi Dezvoltare Locală AGAPIS Sălaj, realizat cu sprijinul Sănătate Dulce, Primăria Valcău de Jos, Mândra Chic – atelier de şezătoare, Semne Cusute, Art-Salon MolDeco din Chişinău şi Muzeul de Pânze şi Poveşti.Categorii:Actualitate, Cultură

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.