A fost pusă în circulație o monedă comemorativă dedicată celor 25 de ani de Independenţă

Banca Naţională (BNM) a emis o monedă comemorativă cu ocazia celor 25 de ani de la proclamarea independenţei R. Moldova. Aceasta a fost pusă în circulaţie de astăzi.

Monede comemorative_BNM

Foto: bani.md

Potrivit unui comunicat al BNM, citat de Moldpres, moneda este turnată din argint şi are valoarea nominală de 100 de lei. Diametrul monedei este 37 mm, iar greutatea – 31,1 grame. În total au fost produse 300 de exemplare. Aceasta  face parte din seria „Evenimente istorice” și este introdusă în circulație ca mijloc de plată, precum şi în scop numismatic. Prețul de vânzare al monedei este de 844 lei.

Comercializarea monedelor comemorative va fi efectuată prin intermediul BNM și al băncilor licențiate.

Pe aversul monedei, în plan central este reprezentată Stema R. Moldova, iar cu majuscule este gravată inscripția „Republica Moldova”.

Pe reversul monedei, în plan central, este gravată inscripția „25 ANI” și imaginea Declarației de Independență a R. Moldova, în partea stângă este reprezentat monumentul lui Ștefan cel Mare și Sfânt, în timp ce în partea de sus este gravată inscripția „Proclamarea Independenței Republicii Moldova”.

Prima monedă comemorativă de argint, consacrată independenței R. Moldova, a fost lansată în 1996. Aceasta a fost dedicată aniversării a 5-a a proclamării independenței Moldovei. Ulterior au fost lansate monede comemorative dedicate celor 10, 15 și 20 de ani de independență a R. Moldova.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.