Copiii din familiile nevoiașe vor primi ajutor pentru pregătirea de școală

Familiile social vulnerabile cu copii de vârstă școlară vor beneficia de ajutoare financiare unice, în ajunul începerii noului an școlar. În acest sens, au fost alocate 15,6 milioane de lei din sursele Fondului republican de susținere socială a populației.

Elevi_vacanta_scoala

Foto: Elena Covalenco / ipn.md

„Stabilirea beneficiarilor din rândul copiilor de vârstă școlară se va efectua în comun cu instituțiile de învățământ locale și comisiile obștești pentru evaluarea necesităților de acordare a ajutoarelor materiale, pe lângă primăriile localităților respective”, a comunicat Ministerul Muncii, Protecţiei Sociale şi a Familiei, potrivit Moldpres.

Alocațiile vor fi acordate prin intermediul fondurilor locale de susținere socială a populației, care vor stabili mărimea acestor ajutoare prin deciziile consiliilor de administrație.

„În Chișinău, circa opt mii de copii vor beneficia de ajutoare unice în valoare de 700 de lei, iar suma totală de 5,6 milioane de lei este acordată din mijloacele Fondului de susținere socială a populației din municipiul Chișinău”, a comunicat aceeaşi sursă.

În anul 2015, peste 27 mii de familii defavorizate cu copii de vârstă școlară au beneficiat de ajutoare materiale unice, suma totală fiind de 14,7 milioane de lei.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.