Program împotriva radicalizării tineretului, anunțat de Guvernul Canadei

Guvernul Canadei a anunțat luni un program de prevenire a radicalizării tineretului, după moartea unui tânăr care jurase credință Statului Islamic și în urma celor două atacuri împotriva unor militari în 2014, informează AFP, potrivit Agerpres.

Justin Trudeau

Justin Trudeau. Foto: Adrian Wyld / thecanadianpress.com

La nivel federal, se va înființa un „centru pentru sensibilizare și luptă împotriva radicalizării”, a declarat ministrul Securității Publice, Ralph Goodale.

Ca urmare a atentatului terorist eșuat săptămâna trecută la Strathroy, Canada este „preocupată de lupii singuratici atrași de ideologii perverse și extreme care promovează violența”, a adăugat el.

În Strathroy (sudul statului Ontario) un tânăr de 24 de ani a fost ucis miercurea trecută după ce a declanșat o bombă pe bancheta din spate a unui taxi încercuit de forțele de securitate. Poliția a intervenit pornind de la o înregistrare video în care tânărul jura credință Statului Islamic și avertiza că va comite un atac.

În 2014, în Quebec și Ottawa, doi tineri radicalizați au comis atacuri soldate cu uciderea a doi militari.

Peste 100 de canadieni s-au alăturat în ultimii ani Statului Islamic în calitate de combatanți, în Siria și Irak, iar mulți alții au fost opriți la frontieră când intenționau să plece spre Turcia.

Ralph Goodale a vizitat luni centrul de prevenire a radicalizării înființat de primăria din Montreal după ce șapte adolescenți au plecat spre Turcia în ianuarie 2015, iar alți 10, cu vârste între 15 și 18 ani, au fost arestați pe aeroport câteva săptămâni mai târziu. Un centru similar există și la Calgary, în statul Alberta din vestul Canadei. Având în vedere precedentele și atentatele din Franța, Belgia sau Germania, „niciun loc nu este ferit de amenințarea teroristă”, a apreciat ministrul, citat de AFP.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.