Bătaie de joc și lipsă de respect față de moldoveni! Usatîi le vorbește în curul gol, de la Moscova

După trei zile de bronzat în Turcia, Renato Usatîi s-a întors la muncă. Dar nu, nu la Bălți, unde e primar, ci la Moscova. De unde vine cu câte-o geantă cu bani, după cum singur a declarat. Și cu idei noi și importante pentru Moldova, scrie Alexandru Vakulovski în Deschide.md.

Renato Usatii

Renato Usatîi. Captură video: fb.com / Renato Usatii

Pentru că e mai greu să scrii, Usatîi a hotărât să facă conferință video în direct. În primul rând, el și-a încheiat mânecile cămășii și i-a atacat pe jurnaliștii care au descoperit legătura dintre el și Platon. E cunoscută mania lui Usatîi de-a speria și intimida jurnaliștii, au pățit-o mai mulți, printre care și jurnalistul de investigație de la Timpul, Pavel Păduraru, și jurnaliștii de la Ziarul de Gardă. După ce i-a făcut pe toți jurnaliștii care nu-s de acord cu el plahotniuciști, Renato a trecut la treburi serioase.

Treaba serioasă a fost anunțarea candidatului pentru alegerile prezidențiale: Dima Ciubașenco. Nu, nu-mi bat joc, chiar așa și-a anunțat candidatul Usatîi. Dima are datoria să devină președinte și să dizolve Parlamentul, pentru a se ajunge la dorința maximă a moldovenilor: alegerile anicipate. În timp ce Usatîi recita aceste lucruri importante pentru țară, avea un prosop sau un banner, nu-mi dau seama, cu Partidul Nostru pe dos.

Dar nu modul de-a vorbi „ca oamenii” sau „ca pațanii”, bannerul pe dos, anunțul revoluției sau al candidatului pentru alegerile prezidențiale au fost punctele tari ale conferinței lui Usatîi, ci faptul că a făcut striptease (probabil involuntar). S-a văzut clar în direct că cel care e supărat că nu poate candida pentru alegerile prezidențiale n-are pantaloni. Ce-i drept, nici chiloții nu s-au văzut. Așa se pregătește revoluția, în curul gol, de la Moscova.

Ieri au venit și scuzele lui Usatîi. De data asta cu pantaloni, doar că iar gafând. Oare în Moscova e permis să faci conferințe video live conducând mașina? Nu sunt șofer, dar mă îndoiesc. Am aflat în schimb că e permis pescuitul primitiv cu armele pneumatice cu harpon – bucurie pentru toți braconierii și pentru Dodon. M-aș îndoi totuși că în timpul condusului e permis să faci conferințe video, chiar și în Rusia. O altă gafă, de care a fost atenționat de spectatori – nu avea centură de siguranță. Usatîi și-a pus-o, apoi l-a învinuit pe Plahotniuc pentru asta.

Probabil când se va întoarce de la Moscova, Usatîi își va lua pantaloni și va fi un Che Guevara din Fălești. Așa cum a zis-o, important e să aibă cămașă, nu ca Marian Ilici Lupu, cu selfiul lui la bustul gol în oglindă. De fapt, ei se completează reciproc perfect, ca puterea și opoziția din Moldova: politica în pielea goală.

Alexandru VakulovskiCategorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Păpușarii reprezentați de Usatîi și Năstase pun la cale „o vărsare de sânge” de Ziua Independenței? – Argumentul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.