Fotografia zilei: „Adevărul incomod”, văzut de un fost ambasador

Fostul ambasador al R. Moldova în Estonia, Victor Guzun, a publicat pe Facebook o fotografie răscolitoare realizată mai demult pe o stradă din Chișinău. „The inconvenient truth” (Adevărul incomod), a comentat Victor Guzun această fotografie.

Boris Vasiliev

Foto: fb.com/vguzun

Mulțimea detaliilor din imagine au o mare încărcătură emoțională, în special acum, în ajunul sărbătorii naționale Ziua Independenței, când R. Moldova împlinește 25 de ani de independență față de fosta URSS.

Captură de ecran: fb.com/vguzun

Captură de ecran: fb.com/vguzun

Potrivit ofițerului de presă al PL, Ionel Pușcaș, care a comentat fotografia publicată de Victor Guzun, vârstnicul în cârje și înfășurat în tricolor este regretatul Boris Vasiliev, bunelul interpretului Dan Bălan.

„Moşul cu tricolorul pe spate este regretatul disident politic Boris Vasiliev, bunelul lui Dan Bălan”, a precizat Ionel Pușcaș.

Cunoscutul activist și profesor Boris Vasiliev s-a stins din viaţă la vârsta de 83 de ani. S-a născut la 25 iulie 1932 în satul Molovata, fostul județ Orhei. La 13 iunie 1941 a fost deportat în Siberia împreună cu familia, de unde în 1946 a fugit. A fost profesor de educaţie fizică în şcoala medie din Sărătenii Vechi, Teleneşti, și este autorul unei metodici de predare a educaţiei fizice în şcoala medie în URSS, 1980. În 2012, profesorul Boris Vasiliev a fost decorat cu Ordinul Republicii.

Iată două discursuri patriotice ale lui Boris Vasiliev, ținute la cel de-al treilea Congres al PL și la inaugurarea monumentului în memoria deportărilor regimului comunist de la Gara Feroviară din Chișinău:Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.