Mihai Ghimpu: „Dragi unioniști, lupta continuă! UNIREA și punctum!”

Liderul PL, Mihai Ghimpu, comentează pe Facebook recentul sondaj realizat de Magenta Consulting la comanda Fundației Universitare a Mării Negre (FUMN), dar și o analiză semnată de sociologul Dan Dungaciu, în care acesta din urmă trece în revistă situația din R. Moldova.

Mihai Ghimpu

Mihai Ghimpu. Foto: tribuna.md

„Un sondaj și o analiză de necombătut… Picătura anilor 88-89: «Vrem limbă, alfabet», «Sus Tricolorul», «Trăiască, trăiască Moldova, Ardealul și Țara Românească» și politica consecventă a unioniștilor, încet, dar sigur, s-a transformat într-un val, care va uni odată și pentru totdeauna românii de pe cele două maluri ale Prutului, umiliți și necăjiți, sute de ani, de către ruși. VAL, pe care nimeni nu-l va putea opri, așa, cum nimănui nu i-a reușit să oprească vreodată chiar și valurile Mării Moarte! Dragi unioniști, lupta continuă! O limbă vorbim, o națiune suntem, o Țară să fim! UNIREA și punctum!”, comentează Mihai Ghimpu.

Precizăm că, potrivit sondajului realizat de Magenta Consulting la comanda FUMN, în parteneriat cu Realitatea TV, circa 28% din populația R. Moldova este total și mai degrabă de acord cu unirea statului cu România – acesta reprezentând nucleul dur al unioniștilor. Totodată, potrivit datelor cercetării sociologice, ponderea respondenților de acord cu unirea R. Moldova cu România ar crește la 50-51% dacă li s-ar sublinia că unirea ar aduce anumite beneficii, cum ar fi: evitarea controlului Rusiei asupra R. Moldova, educație mai bună în școli și universități, servicii medicale de calitate, justiție imparțială și corectă, luptă reală împotriva corupției.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Reprezentanţii comunităţilor româneşti din diaspora pledează pentru Unire | Românism

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.