Țara cu cea mai mare rezervă de petrol din lume nu are bani ca să-l extragă

Chiar dacă stă pe cea mai mare rezervă de petrol din lume, Venezuela nu mai are bani să o exploateze. Reuters scrie că producţia de petrol a Venezuelei va ajunge în 2016 la cel mai scăzut nivel din ultimii 14 ani. Numai în ultimele 12 luni cantităţile zilnice extrase au scăzut cu 9%. 

Venezuela_petrol

Foto: digi24.ro

Companiile petroliere din Venezuela nu au mai avut bani pentru investiţii în echipamente petroliere noi. De asemenea, nici cele deja existente nu mai sunt reparate pentru că datoriile către furnizori nu au mai fost achitate de multă vreme, scrie Digi24.ro.

Economia Venezuelei este în scădere puternică de la prăbuşirea preţurilor petrolului, în 2014, iar liderii opoziţiei afirmă că situaţia nu se va îmbunătăţi fără schimbarea guvernului.

Aproape 90 la sută dintre venezueleni spun că nu au suficienţi bani ca să-şi cumpere mâncare sau pur şi simpu nu au de unde face rost de alimente. Datele apar într-un studiu făcut de trei universităţi. Din cauza inflaţiei galopante, dar şi a rafturilor goale din magazine, tot mai mulţi venezueleni mănâncă doar o dată pe zi, şi atunci prost. La toate astea se adaugă criza de electricitate, care aproape că paralizează economia şi criza politică.

Venezuela va organiza referendum pentru demiterea preşedintelui Nicolas Maduro. Consiliul Naţional Electoral a aprobat proiectul referendumului, după ce opoziţia a strâns două milioane de semnături în acest sens, chiar dacă numai 1,3 milioane au fost validate.

Mai sunt însă multe obstacole de trecut. Va fi nevoie de încă patru milioane de semnături pentru convocarea consultării populare. Apoi, pentru ca Nicolas Maduro să fie destituit, 7,5 milioane de oameni trebuie să voteze demiterea.

Opoziţia şi-ar dori ca referendumul să aibă loc anul acesta, dar Consiliul Electoral nu a fixat data. Ales în 2013, pentru un mandat de şase ani, Nicolas Maduro este considerat responsabil de situaţia economică dezastruoasă din ţară.Categorii:Actualitate, Externe

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.