Ce a făcut Năstase la Washington? Nici măcar presa Țopilor nu are ce să scrie despre asta

Vizita lui Andrei Năstase la Washington a fost un fiasco total. Acesta nu a reușit nici măcar să obțină întrevederi cu factori importanți de decizie din SUA, nemaivorbind de întrevederi la nivel înalt, scrie Democracy.md.

Nastase-vector

Captură video: n4.md

Din informațiile sărăcăcioase dar laudative pe care le transmite presa Țopilor despre această vizită înțelegem că liderul demnității și adevărului a cam cheltuit în zadar banii colectați de la protestatari pentru această vizită, doar dacă n-o fi avut vreun caracter ascuns, ca spre exemplu cel de a pregăti terenul pentru Victor și Viorel Țopa despre care s-a scris recent că vor fi nevoiți să fugă din Germania a cărei justiție s-a apucat de deconspirarea mașinațiilor lor.

Așadar, deprinși cu „diareea informațională” la care ne supune media-holdingul lui Țopa atunci când e vorba de vreun „fâs” al lui Năstase sau vreo nouă acuzație adusă la adresa lui Plahotniuc, de această dată holdingul clanului a luat apă în gură. Sau poate o fi plecat în vacanță alături de Durbală și Cheianu?  Pentru că ditamai vizită a liderului politic al tuturor timpurilor, marelui promotor al adevărului, super-politicianului Andrei Năstase a încăput într-o singură știruță publicată de jurnal.md și preluată de ceilalți lachei mediatici.

Iar această informație este atât de plină de conținut ca  și atmosfera Lunii de oxigen. În primul rând, se observă cu ochiul liber că în  pofida eforturilor depuse, Năstase nu a reușit să obțină întrevederi  cu oficiali americani importanți. Da, în știrea de la jurnal.md se spune că „Andrei Năstase a discutat cu un grup de congressmani şi persoane cheie din Congresul SUA despre…”. Dar nu este dat nici un nume. Or, dacă era vorba de politicieni atât de influenți sau “persoane cheie” cum le zice presa Țopilor, s-ar fi abținut ei să se laude cu numele lor, să le pună chiar în față, sau în titlul știrii, ca să vadă toți cu cine s-a întâlnit Năstase?  Oare dacă erau persoane atât de influente care au susținut atât de tranșant Platforma lui Năstase, așa cum scrie țopa-mediaholdigul, nu ar făcut ei știri separate despre aceasta, cu citate, ghilimele, majuscule și zeci de fotografii, așa cum fac ei de obicei?

Concluzia e simplă: Năstase, cel mai probabil, s-a întâlnit cu politicieni de rangul 3-4, al căror nume nu-l cunosc nici cei mai vizați jurnaliști americani și pe care nici măcar Năstase nu le-a reținut ca să se laude mai apoi.

Apoi au urmat întrevederi la ONG-urile americane German Marshall Fund și fundația Jamestown la care ar putea ajunge oricare politician sau analist politic din Republica Moldova, pentru că nu este nicio problemă să treci pe la vreun ONG și să încerci să vorbești cu oameni mai deștepți ca tine.  În plus, Jamestown este fundația la care lucrează Vladimir Socor – superexpertul care a trecut pe rând prin patul lui Roșca, Voronin, Filat ca acum să ajungă la solda Țopilor.

Despre faptul că în pofida tuturor eforturilor Năstase și clica lui politică nu a reușit să câștige încredere în exterior (cu excepția câtorva familii din orașul Frankfurt) nu este secret pentru nimeni. Un exemplu în acest sens a fost și recenta sa vizită la București, care a fost comentată de analiștii de peste Prut drept „orbecăială confuză”, iar de cei anti-guvernare de la Chișinău (Petru Bogatu, spre exemplu) drept una cu rezultate modeste și chiar contraproductive.

În final, se creează impresia că Năstase, dacă nu a avut alte scopuri ascunse despre care se menționa la începutul materialului, a plecat peste ocean doar pentru a arăta mai mare și mai tare ca Vlad Plahotniuc, care de asemenea a fost în SUA acum câteva luni. Dar ar fi foarte greu de comparat rezultatele celor câteva ceaiuri băute prin diferite anticamere și la vreo două ONG-uri cu ale întrevederilor cu Victoria Nuland, directorul FMI și cu alți oficiali pe care le-a avut Plahotniuc. „Celui prost, dacă nu-i fudul, nici nu-i stă bine”, spune o vorbă populară.

Democracy.mdCategorii:Actualitate, Politică

Etichete:

2 răspunsuri

  1. Pai au scris ca s-a intalnit cu Jamestown. Doar ca nu e de lauda asta de loc pentru ca aceasta fundatie il sprijina pe Socor cel care este principalul ideolog pro-rus din Modlova.

    Apreciază

  2. Da ce a facut nASTASE a mers sa isi faca ultimul pas din PR deoarece fiind descoperit cum prima bani de la Topi pe contul mamaei sale cu milioanele de lei, dupa care a ramas fara inceredere in popor.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.