R. Moldova a cumpărat arme de peste 1 milion de euro

În acest an, R. Moldova a cumpărat armament de peste un milion de euro, potrivit Infotag, cu referire la presa românească, care miercuri a publicat datele despre tranzitul prin România a armamentului importat de R. Moldova.

Armament

Foto: gunfaq.org

Potrivit date vizate, în primul trimestru al anului curent R. Moldova a importat din Bulgaria şi Slovacia, cu tranzit prin România, armament în valoare de peste 1 milion de euro. Astfel, R. Moldova a achiziţionat din Bulgaria armament în sumă de 980 de mii de euro. Cea mai mare parte a echipamentului este din categoria bombe, torpile, rachete nedirijate, rachete dirijate, alte dispozitive explozive, încărcături explozive, echipamente şi accesorii special concepute pentru utilizări militare, precum şi tehnologii pentru dezvoltarea, producerea sau utilizarea produselor din listă. Totodată, R. Moldova a procurat din Slovacia armament în valoare de 12,300 de mii de euro – muniţii şi dispozitive speciale militare.

Totodată, se menţionează că, în anul 2015, R. Moldova a achiziționat din Bulgaria armament în valoare de 1,198 milioane de euro.

În Legea bugetului pentru anul 2016 cheltuielile pentru apărarea naţională au fost majorate cu un sfert. Pentru necesităţile militare au fost alocate 582,1 de milioane de lei ($29,45 de milioane), ceea ce este cu 25,4% mai mult comparativ cu anul precedent. O parte din aceşti bani au fost cheltuiţi pentru participarea militarilor moldoveni la aplicaţiile militare, precum şi pentru participarea contingentului militar al R. Moldova la operaţiunile de menţinere a păcii în Kosovo.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.