Reținere cu împușcături! Un contrabandist încerca să introducă în România mii de pachete de țigări

Polițiștii de frontieră au reținut un locuitor al satului Valea Mare, Ungheni, în vârstă de 26 de ani, în timp ce încerca să treacă ilegal peste frontiera de stat 5125 pachete de ţigări, cu timbru de acciză al R. Moldova.

Astfel, miercuri, în jurul orei 21.30, pe direcția Bosia-Zagarancea, un echipaj al Poliției de Frontieră a observat o persoană cum transporta mai multe colete spre malul râului Prut. La apariţia poliţiştilor de frontieră, bărbatul a abandonat coletele şi, profitând de relief și de întunericul de afară, a încercat să fugă de la fața locului. Întrucât aceasta nu s-a supus somaţiilor, poliţiştii de frontieră au executat patru focuri de armă în plan vertical, conform legislației în vigoare.

În rezultat, inspectorii de frontieră au depistat patru colete în care erau ambalate 625 pachete de țigări „Plugarul” și 4500 de pachete „Ritm”. Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 45 de mii de lei, a fost ridicată și depozitată la Sectorul Poliției de Frontieră Ungheni.

Din declarațiile tânărului moldovean, țigările au fost procurate în R. Moldova și trebuia să le transmită personal în România, de unde persoane străine urmau să le preia.

Polițiștii de frontieră continuă măsurile de investigație, cu scopul stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate. Bărbatul din Ungheni este cercetat în stare de libertate.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.