Ce i-a spus Marian Lupu ambasadorului James D. Pettit

Președintele PDM, Marian Lupu, s-a întâlnit joi, 18 august, cu ambasadorul SUA în R. ‎Moldova, James D. Pettit. Democratul a scris pe Facebook că a discutat despre situaţia politică din ţară, agenda politică şi agenda parlamentară pentru sesiunea următoare, realizările Guvernului şi despre alegerile prezidenţiale din acest an.

Marian Lupu_James D. Pettit

Foto: fb.com/MarianLupuRM

„Am punctat pe scurt progresele înregistrate din ianuarie încoace – începând cu stabilizarea ţării, continuând cu paşii concreţi în direcţia reformării şi modernizării instituţiilor, iar recent cu recredibilizarea Moldovei în faţa partenerilor externi prin convenirea Acordului cu FMI la nivel de experţi. Am reafirmat angajamentul clar al ‎PDM ca principal partid de guvernare pentru continuarea parcursului european al Moldovei, precum şi pentru asigurarea suportului parlamentar necesar guvernului condus de Pavel Filip. Am exprimat încrederea că acest guvern îşi va duce mandatul până la capăt, până la alegerile parlamentare din 2018”, menţionează Marian Lupu în mesajul său.

Cât priveşte alegerile prezidenţiale, liderul PDM a notat că formaţiunea va avea un candidat propriu în aceste alegeri şi va participa în competiţie având obiectivul victoriei. „L-am asigurat pe domnul ambasador că este absolut în interesul PDM, ca principal partid de guvernare, ca alegerile să fie bine organizate, să fie libere şi corecte şi să nu existe niciun fel de suspiciuni în legătură cu procesul electoral. Aceste asigurări au fost apreciate de către ambasadorul SUA”, susține liderul democrat.

„Este în interesul tuturor ca alegerile să fie bine organizate, libere și corecte, și să nu existe niciun fel de suspiciuni în legătură cu procesul electoral”, susține Ambasada SUA în R Moldova într-un comentariu la postarea de pe Facebook a liderului PDM.

La final de discuţie, politicianul i-a transmis ambasadorului că-l consideră un prieten al R. Moldova şi că SUA sunt, în opinia PDM, un actor internaţional esenţial pentru pacea şi prosperitatea pe continentul european şi în lume.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.