DOC. Cum ministrul Iurie Chirinciuc și-a construit drum la întreprindere

Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, face praf o investigație publicată de portalul Anticorupție, potrivit căreia de la șoseaua Sculeni-Ungheni până la sediul întreprinderii SRL „Lefcons-agro”, care i-ar aparține în proporție de 33 la sută, a fost asfaltată o porțiune de drum cu lungimea de trei kilometri, ce a costat bugetul de stat 8,5 milioane de lei.

Iurie Chirinciuc

Iurie Chirinciuc. Foto: mtid.gov.md

Într-un articol clarificator apărut în blogul său, Iurie Chirinciuc susține că reabilitarea traseului respectiv a fost făcută în urma numeroaselor solicitări venite de la locuitorii satului Floreni, dar și de la primarul comunei Sculeni. Mai mult, Chirinciuc scrie că firma SRL „Lefcons-agro” nu îi aparține, iar aceasta nici măcar nu se află acolo.

„Probabil, nu se urmărea neapărat scopul de a scoate la iveală presupusele nereguli, dar de a murdări atât numele meu, cât și cel al Partidului Liberal, care face parte din actuala coaliție de guvernare, care multora le stă ca spinul în ochi”, crede ministrul Chirinciuc.

Oficialul mai scrie că, prin reacția sa, nu a vrut să spună că „jurnaliștii sunt răi, că ei se ocupă de atacuri orchestrate de adversari politici”. Chirinciuc îi îndeamnă pe jurnaliști ca, în viitor, „să depună un mic efort şi să telefoneze la Camera de Licențiere ori la Cadastru, să verifice dacă într-adevăr eu am acțiuni la o companie sau alta sau dacă acea firmă se află într-adevăr la adresa menționată”.

„Am încredere în jurnaliști și nicidecum nu vreau să le fie pus călușul în gură sau legate mâinile. Doar că articolele pe care le scrieți, stimați ziariști, trebuie să fie sută la sută adevărate și să nu inducă în eroare opinia publică”, punctează ministrul.

Ministrul mai susține că nimeni de la portalul Anticorupție nu i-a solicitat opinia înainte de apariția investigației cu pricina, chiar autorii investigației au scris că l-au telefonat pe Iurie Chirinciuc, acesta din urmă negând implicarea sa în pretinsul caz de corupție.

Potrivit lui Iurie Chirinciuc, materialul ce îl vizează „nicidecum nu poate fi considerat unul de informare, ci mai degrabă de manipulare”. „Nu m-aş fi supărat dacă criticele aduse într-adevăr erau constructive, iar situația descrisă – reală. Dar așa cer să publicați măcar o simplă dezmințire, căci cu toții suntem oameni, înțelegem și iertăm atunci când cineva greșește”, conchide Iurie Chirinciuc, inserând în articolul său actele actele prin care demonstreză că nu este asociat la compania menționată în investigația citată și că firma SRL „Lefcons-agro” nu deține niciun imobil sau teren în Floreni sau comuna Sculeni.

Chirinciuc_doc

Foto: chirinciuc.md

Chirinciuc_doc-2

Foto: chirinciuc.mdCategorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.