Numărul turiștilor străini care au vizitat R. Moldova s-a redus cu 15%, în ultima jumătate de an

Situaţia politică şi financiar-economică complicată din R. Moldova nicidecum nu contribuie la atragerea turiştilor străini. În primul semestru al anului curent în R. Moldova au riscat să vină peste 5,7 mii de străini, ceea ce este cu 15% mai puţin decât în anul trecut, notează Infotag.

Turisti_Orheiul Vechi

Foto: moldova.org

Potrivit unor surse din cadrul Biroului Naţional de Statistică, peste jumătate din turiştii străini au ales R. Moldova ca destinaţie pentru odihnă şi agrement. În acest scop în ţară au sosit 3,9 mii de turişti (+3,7%), fapt ce demonstrează că republica a devenit mai atractivă din punct de vedere turistic.

Numărul celor care au venit în R. Moldova pentru tratament la sanatorii a crescut cu 29,1%, până la 222.

În acelaşi timp, numărul străinilor sosiţi în scopuri de afaceri şi profesionale s-a micşorat aproape de două ori, până la 1,2 mii. Acesta este un semnal îngrijorător pentru Guvern, care afirmă că în R. Moldova este un climat de afaceri şi investiţional favorabil.

Cei mai mulţi turişti au venit din România – 18,4% (+2,7 p.p.), Ucraina – 12% (-1,9 p.p.) şi Rusia – 11% (+0,7 p.p.)

Numărul cetăţenilor moldoveni care au plecat la odihnă peste hotare prin intermediul agenţiilor de turism din R. Moldova a scăzut cu aproape 11% faţă de anul trecut, până la 64,6 mii. Majoritatea absolută au plecat la odihnă (98,9%). Moldovenii au preferat să se odihnească în Turcia, în pofida situaţiei complicate din această ţară – 28,8% (-6 p.p.). De asemenea, moldovenii au călătorit în Bulgaria – 25,6% (la nivelul de anul trecut) şi România – 19% (+4 p.p.).

În turism intern au plecat 16,5 mii de locuitori ai Moldovei (+2,1 p.p.). Aproape jumătate din ei (48,9%) sunt din Chişinău.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.