Scântei în sânul puterii? Iurie Leancă cere amânarea aplicării unei legi

Liderul PPEM, Iurie Leancă, nu vede cu ochi buni hotărârea Comisiei Electorale Centrale (CEC), potrivit căreia, în conformitate cu o lege adoptată de Parlament în martie 2015, partidele politice din R. Moldova vor avea dreptul să primească anual finanţare de la bugetul de stat.

Iurie Leanca_PPEM

Foto: fb.com/IurieLeancaUE

Leancă își amintește pe Facebook că, în octombrie 2015, „deputații PPEM au înaintat o inițiativă legislativă privind amânarea aplicării legii privind finanțarea partidelor politice, care la acel moment, din păcate, nu a fost susținută de către majoritatea colegilor din parlament”.

Astfel, liderul PPEM declară că este convins că și în prezent inițiativa privind amânarea aplicării legii privind finanțarea partidelor politice este de actualitate.

„Situația economică dificilă prin care trece R. Moldova mă face să revin la acest subiect și să insist în continuare ca finanțarea partidelor politice în anul 2016 din bugetul de stat să fie amânată. Mai mult, lipsa unui mecanism eficient și transparent de verificare ridică mari semne de întrebare referitor la moralitatea utilizării banilor publici pentru finanțarea partidelor”, a scris Leancă pe Facebook.

„În timp ce țara se împrumută de la vecini, deputații vor să-și finanțeze partidele din bugetul de stat! (…) Consider că este inadmisibil ca statul să dea bani partidelor, în condițiile în care este jefuit chiar de reprezentanții unor partide politice. (…) Deputații PPEM vor insista în continuare ca finanțarea partidelor din bugetul de stat să fie amânată până la depășirea crizei social-economice”, declara Iurie Leancă în octombrie 2015.

Precizăm că, în acest an, partidele politice vor beneficia vor beneficia de circa 40 de milioane de lei din bugetul de stat, potrivit unei hotărâri adoptată de CEC joi, 18 august. Banii urmează să fie oferiţi în baza performanțelor obținute la alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 și la alegerile locale generale din 14 iunie 2015.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.