Guvernul rus i-a dăruit Găgăuziei cinci microbuze nemțești

Guvernul Federației Ruse a transmis autorităţilor Găgăuziei cinci microbuze „Mercedes”. În cadrul serbării Zilei Republicii Găgăuze la Comrat, Ambasadorul Rusiei în R. Moldova, Farit Muhametşin, a înmânat certificatele maşinilor başcanului Irina Vlah.

Farit Muhametsin_Gagauzia

Foto: gagauzinfo.md

Potrivit site-ului Comitetului Executiv, citat de Infotag, diplomatul a menţionat la ceremonie „premisele pentru sporirea relaţiilor dintre Găgăuzia şi subiecţii Federaţiei Ruse”.

„Aş vrea să menţionez, în context, rolul başcanului şi al Adunării Populare a Găgăuziei. Au fost semnate acorduri de colaborare cu 10 regiuni din Rusia, iar acest fapt poate influenţa asupra relaţiilor moldo-ruse, în general”, a spus Farit Muhametşin.

Diplomatul a declarat că, graţie acordurilor interregionale semnate, în Găgăuzia sunt realizate treptat un şir de proiecte sociale şi umanitare.

Anterior, în iunie, Guvernul Rusiei a transmis autorităţilor de la Comrat şi de la Vulcăneşti două maşini de pompieri „Kamaz” şi „Ural”. Iar în luna mai, autorităţile de la Ceadîr-Lunga au primit din partea conducerii regiunii Moscova o maşină de pompieri şi o ambulanţă.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.