VIDEO. O doză de stres pentru ministrul Alexandru Jizdan

Imaginea polițistului de patrulare moldovean, și așa cam șifonată, devine de la o zi la alta tot mai greu de îmbunătățit. Zilnic, pe drumuri se pot întâmpla multiple incidente provocate intenționat de unii agenți de patrulare, care, de fapt, trebuie să vegheze la siguranța în traficul rutier.

Alexandru Jizdan

Alexandru Jizdan. Foto: gov.md

Incidentul în care a fost implicat duminică, 20 august, bloggerul Eugen Luchianiuc poate prejudicia imaginea poliției de patrulare, în special, dar și a Ministerului Afacerilor Interne, în general. Dintr-o înregistrare video, publicată de Luchianiuc, se vede cât se poate de limpede ce atitudine au unii polițiști de patrulare față de participanții la trafic.

De exemplu, polițistul de patrulare din secvența video ce urmează îi cere lui Luchianiuc să staționeze, fără ca autoturismul de serviciu al omului legii să aibă girofarul conectat. A urmat un dialog în urma căruia polițistul de patrulare s-a retras cu coada între vine, după ce bloggerul Eugen Luchianiuc i-a cerut socoteală pentru acțiunile sale arbitrare.

Bloggerul mai amintește de un incident similar pe care l-a simțit pe propria piele în data de 13 august curent. Atunci, susține Luchianiuc, polițiștii de patrulare au fugit de el. „Special pentru cei care au zis că am fost cam arogant azi cu polițistul. Eu am făcut un live cu el pe 8 august pe tema girofarurilor iar în acest video ei pur și simplu fug ca hoții. Ei și cum după asta să-i respecți?”, scrie Eugen Luchianiuc Facebook, unde a publicat secvențele video buclucașe.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , ,

6 răspunsuri

 1. Mie mi se pare că blogherul nu avea actele în regulă, și a vrut să pară pe deșteptul pentru a scăpa de o amendă, evident că nu toți polițiștii pot fi ideali, dar și noi nu trebuie să încălcăm regulile de circulație, doar pentru și asta au fost create, să fie recpectate.

  Apreciază

 2. MAI a fost a lui Filat ani de zile! Jizdan acum din toate puterile incearca sa schimbe regimul corupt instaurat de catre Filat aici! Cred ca acest video o sa-l determine pe Jizdan sa faca o verificare a colaboratorilor MAI si vor urma DEMITERI!

  Apreciază

 3. Cu parere de rau reforma politiei se face complicat. Chiar daca li s-au dat masini noi, uniforme noi si au fost instrutiti ca sa-si faca meseria intr-un maniera europeana, totusi politistii cu deprindere vechi inca nu vor sa-se adapteze la noile standarde de comportament. Ce sa facem?

  Apreciază

 4. Nu vad nimic negativ in actiunile politistului, ba mai mult bloggerul de doi bani clar, cu intentie nu se supune cerintelor legale ale politistului. faza cu girofarul e o prostie totala. Legea privind politia si statutul acestuia, precum si RCR nu prevad ca politia trebuie sa aiba girofarul pornit. iar ordinul ministrului nu poate prevala asupra unei legi sau hotariri de guvern, or, fiecare politist are dreptul, la exercitarea atributiilor de serviciu sa: opreasca, chestioneze, verifice persone, documente, etc.
  alta e problema ca in Moldova sunt cei mai „destepti” juristi care stiu numai de drepturi dar uita de obligatiuni.
  Politistul a procedat corect, numai datorita faptului ca stie ca nu are protectie juridica adecvata a cedat in fata constipatului blogger.
  Am aratat acest video la politist de patrulare din Europa si dinsul a spus ca e o prostie ce spune bloggerul, ca in mod normal politistul ia decizie ce sa faca reiesind din circumstante si conform legii. Nu a auzit ca in Europa sa fie obligatoriu sa conectezi girofarul cind esti la serviciu, or girofarul e un mijloc special tehnic care are menirea de a accentua sau intensifica prezenta politiei.
  Politistul a procedat corect, insa ii doresc un pic de fermitate.
  Stimati politisti nu va fie frica sa pedepsiti desteptii care nu cunosc obligatiunile conducatorului auto.

  Apreciază

 5. Ministrul nu poate fi responsabil personal de comportamentul fiecarui angajat, iar oameni needucati exista citi vrei si in afara politiei.

  Apreciază

 6. Blogher de la dumnezeu! Băi cît de idiot poți să fii să-l ataci pe Jizdan, el se va autosesiza dar dacă vrei să fii un adevărat erou trebuie să te duci la comisarul acestui angajat sau la superiorul său!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.