Anatol Șalaru: Aderarea R. Moldova la NATO ar accelera substanțial și procesul de aderare la UE

Referindu-se la capacităţile de apărare a Armatei Naționale și cum s-ar schimba acestea la o eventuală aderare la NATO, ministrul Apărării, Anatol Șalaru, susține că, în comparație cu vecinii săi, R. Moldova are capacități de apărare mult mai reduse, însă aderarea R. Moldova la NATO ar schimba cardinal situația de securitate.

Anatol Salaru

Anatol Șalaru. Foto: moldova.org

Chiar și în situația actuală, declară ministrul Șalaru într-un interviu pentru Moldpres, R. Moldova are capacitatea să facă față provocărilor care pot veni din zona transnistreană sau încercărilor de destabilizare prin folosirea războiului hibrid.

„O aderare a R. Moldova la NATO ar schimba cardinal situația de securitate. În primul rând, am intra sub incidența articolului 5 al tratatului NATO, care prevede că un atac asupra unui membru este considerat un atac asupra tuturor. Am obține apoi un sprijin consistent pentru reformarea și modernizarea armatei la un nivel foarte înalt”, a declarat Anatol Șalaru în interviul citat.

Potrivit oficialului, un alt avantaj al aderării R. Moldova la NATO îl reprezintă faptul că o eventuală aderare la Alianța Nord-Atlantică ar accelera substanțial și procesul de aderare la UE. „Deocamdată, din păcate, suntem departe de a vorbi despre o aderare la NATO. Acest lucru trebuie decis de către cetățeni în cadrul unui referendum sau de către Parlament în situația în care ar exista un număr suficient de voturi, favorabil unui astfel de demers”, a afirmat ministrul Anatol Șalaru.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.