Cele mai mari companii petroliere au afișat prețuri sub plafonul stabilit de ANRE

Cele mai mari companii petroliere au afișat astăzi prețuri la carburanți mai mici decât plafonul stabilit marți de Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE).

Benzina_PECO

Foto: automoto.it

Prețurile la pompă variază între 15.47 și 15.99 lei pentru un litru la cea mai solicitată benzină Premium-95 și de la 13.49 până la 13.80 lei per litru de motorină, potrivit site-urilor oficiale ale companiilor.

ANRE a stabilit prețul plafon de comercializare a benzinei auto Premium-95 pentru perioada 24 august – 6 septembrie la nivel de 15.99 de lei pentru un litru, față de 15.21 în perioada precedentă, iar prețul plafon la motorină a urcat la 13.82 lei per litru, comparativ cu 12.88 în perioada precedentă.

Conform Metodologiei, ANRE, la fiecare 14 zile calendaristice, în ziua de marți, stabilește prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei, motorinei și a gazului lichefiat și le publică pe pagina sa web până la ora 13.00. În aceeași zi, fiecare operator de pe piața produselor petroliere determină, reieșind din prețurile plafon stabilite de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere, le publică pe pagina sa web și le afișează pe panourile informative de la stațiile de alimentare. Prețurile stabilite de operatori intră în vigoare și se aplică pentru toți consumatorii, cu începere din ziua de miercuri, ora 00.01 noaptea.

MoldpresCategorii:Actualitate, Economie

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.