Pavel Filip va cere socoteală majorității parlamentare, după ce ANRE a anunțat scumpirea gazului lichefiat

Premierul Pavel Filip s-a arătat neplăcut surprins de anunțul ANRE privind majorarea prețurilor pentru gazul lichefiat.

Pavel Filip

Pavel Filip. Foto: gov.md

Șeful Guvernului va cere explicații majorității parlamentare în acest sens, mai ales că mecanismul de formare a prețului pentru combustibil și plafonul acestuia a fost stabilit printr-o lege votată anterior. Despre aceasta Filip a anunțat la începutul ședinței de miercuri a Guvernului.

„Toți am fost martori la creșterea prețului pentru gazul lichefiat în ultimul timp. Recent am primit și o scrisoare de la ANRE prin care suntem avertizați de schimbarea mecanismului de formare a prețurilor. Pentru mine, vreau să vă spun că a fost o surpriză. Eu știu că a fost aprobată acea lege prin care este descris foarte clar mecanismul de formare a prețului la combustibil și prețul la gaz lichefiat era format și plafonat exact așa ca și ala benzină și motorină. Vreau doar să se știe faptul că această anulare a plafonării prețului la gaz lichefiat este consecința unei inițiative legislative, unui amendament care a fost înaintat de un grup de deputați. Îmi pare rău că a trecut acest amendament și a fost aprobat în Parlament. Pe această cale o să avem discuții cu parlamentarii și cu majoritatea parlamentară să vedem cum de s-a întâmplat acest lucru”, a declarat Pavel Filip, citat de Infotag.

Premierul a mai adăugat că a făcut deja o solicitare în scris către Ministerul Economiei pentru ca acesta să pregătească un proiect de hotărâre în acest sens care ar presupune revenirea la legea votată inițial. „Este un proiect de revenire la normalitate sau de revenire la acea lege care a fost până când a fost înaintat acest amendament”, a subliniat Filip.

Reclame


Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.