Posturile vamale de pe perimetrul transitrean vor fi monitorizate mai strict

Una dintre cele mai stringente probleme remarcate la posturile interne de control de pe perimetrul transnistrean se referă la anumite porțiuni insuficient controlate, fapt care favorizează săvârșirea infracțiunilor de eludare a controlului vamal și de eschivare de la achitarea plăților aferente.

Vitalie Vrabie_Vama

Foto: customs.gov.md

La această concluzie a ajuns directorul general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, care a efectuat marți o vizită de inspectare la posturile interne de control de pe perimetrul transnistrean.

Potrivit unui comunicat al Serviciului Vamal, scopul verificării a constat în relevarea vulnerabilităților în modul de organizare a activității subdiviziunilor inspectate, precum și identificarea unor soluții viabile de ameliorare a situației atestate.

În acest context, șeful Vămii a dispus intensificarea activității echipelor mobile, entitate care efectuează a doua linie de control, dar și elaborarea unor mecanisme de interacțiune cu reprezentanții instituțiilor abilitate, care ar eficientiza considerabil activitatea de monitorizare a segmentului respectiv.

Totodată, Vitalie Vrabie a verificat funcționalitatea tehnicii de control și a sistemelor informaționale din gestiunea posturilor vizate. De asemenea, șeful Vămii a subliniat importanța sistemelor de supraveghere video atât ca element antifraudă, cât și ca instrument de monitorizare a angajaților în vederea excluderii unor eventuale incidente de integritate.

„Este esențial să consolidăm capacitățile de combatere a fenomenului infracțional în această regiune. Serviciul Vamal, în calitatea sa de garant al securității statului, trebuie să intervină cu toate instrumentele de care dispune pentru a preveni orice tentativă de încălcare a legislației vamale”, a conchis directorul general al Vămii.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.