Nicolae Negru: Cei care cheamă lumea la proteste de Ziua Independenței „forțează ușa deschisă”

Ziua Independenței este o zi simbolică și trebuie ferită de murdăria luptelor politice, afirmă editorialistul publicației Ziarul Național Nicolae Negru. Potrivit lui Negru, chiar dacă pe parcurs, după un colț, ne-a prădat cineva, nu înseamnă că Ziua Independenței își pierde semnificația.

Nicolae Negru

Nicolae Negru. Foto: ziarulnational.md

„Admir, respect oamenii curajoși, care «nu se tem» să vorbească și să acționeze atunci când majoritatea tace și nu îndrăznește să-și manifeste punctul de vedere în fața puterii. Dar nu sunt sigur că cei care spun că nu se tem să vină pe 27 august în PMAN, pentru a-și cere «țara înapoi», au nevoie de curaj pentru aceasta”, susține Nicolae Negru.

Editorialistul și-a exprimat această opinie în contextul în care autoritățile centrale de la Chișinău au anunțat un amplu program de Ziua Independenței, ce va culmina cu o paradă militară în centrul Chișinăului, dar și a anunțului liderilor unor partide de opoziție, inclusiv al Platformei DA, Andrei Năstase, precum și al PPPN, Renato Usatîi, care au îndemnat oamenii să iasă în stradă pe 27 august și să protesteze împotriva „regimului criminal instaurat de Vlad Plahotniuc”.

Organizatorii acțiunilor de protest care cheamă lumea la proteste „forțează ușa deschisă”, crede Nicolae Negru.

„Oricine poate veni să urmărească programul festiv din PMAN de Ziua Independenței. Mi se pare un curaj fals, de fapt, e și ignoranță și multă nesimțire să spui că nu avem ce sărbători pe 27 august”, argumentează editorialistul Ziarului Național.Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.