Dacian Cioloș: România ar putea deveni, în câțiva ani, exportator de gaz în R. Moldova

România ar putea deveni, în câțiva ani, exportator de gaz, a afirmat joi premierul Dacian Cioloș, într-un interviu pentru Prime TV, citat de Agerpres, el adăugând că „Transgaz e o companie de stat bine plasată pe piața românească și europeană”, care „este gata să investească în R. Moldova”.

Dacian Ciolos

Dacian Cioloș. Foto: gov.md

„Vreau să subliniez faptul că e foarte probabil ca, în câțiva ani, România să devină exportator de gaz, deci să poată să furnizeze gaz în măsura în care va fi cerere în R. Moldova și să ajute la conectarea R. Moldova și la rețeaua europeană, pentru că România, prin Transgaz, e o companie de stat bine plasată pe piața românească și europeană. Transgazul va participa la construcția unui gazoduct numit BRUA, care merge din Bulgaria, deci de la Marea Neagră, România, Ungaria, Austria și conectează această regiune a Europei la restul Europei. Deci, această companie este gata să investească în R. Moldova”, a afirmat premierul României.

Totodată, Cioloș a subliniat că „sunt companii de stat în domeniul energetic care sunt gata să investească bani în R. Moldova”, precizând că „Transelectrica are o prezență foarte activă și va lucra și lucrează deja la proiecte de interconectare pentru transportul energiei electrice”.

„Sunt trei proiecte de interconectare care sunt în discuție, dintre care pentru unul studiul de fezabilitate este în curs. Deci, vrem să continuăm în această direcție, dar să venim inclusiv cu investiții și aici va depinde de Guvernul R. Moldova în ce măsură și în ce mod va dori să abordeze privatizările și stabilirea unor parteneriate, inclusiv din această perspectivă”, a precizat Dacian Cioloș.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.