EXPLOZIV! Dezvăluiri despre Mihail Gofman făcute de un fost purtător de cuvânt al ONU

„Este clar că Mihail Gofman i-a tras deja pe mulți pe sfoară”, afirmă fostul diplomat și comentator de presă american Richard Grenell într-un amplu articol publicat în Washington Examiner.

Mihail Gofman

Mihail Gofman. Captură video: tv7.md

Grenell, fost diplomat american, cel mai longeviv purtător de cuvânt din partea SUA la Organizația Națiunilor Unite, scrie amănunțit despre cazul fostului angajat al Centrului Național Anticorupție (CNA), Mihail Gofman, în contextul campaniilor de informare eronate venite din exterior, în special cele puse la cale de Federația Rusă.

Richard Grenell îl prezintă pe Mihail Gofman drept „un fost oficial din R. Moldova cu legături în Rusia și deghizat în denunțător”, care „a cutreierat holurile oficiale din Washington” pentru a-și povesti istoria despre cum actualul Guvern prooccidental de la Chișinău nu a intervenit la timp în cazul „jafului secolului”.

Mai mult, autorul articolului menționează că Gofman s-a întâlnit cu oficiali și reporteri din SUA pentru a-l submina pe actualul premier prooccidental, Pavel Filip, și a determina comunitatea internațională să abandoneze R. Moldova înainte de alegerile prezidențiale.

Totodată, Richard Grenell susține că Mihail Gofman a solicitat, de asemenea, arestarea lui Vlad Plahotniuc – prim-vicepreședintele PDM și membrul coaliției de guvernare, oferind informații tendențioase despre un presupus rol pe care l-a avut Plahotniuc în furtul bancar. Toate acestea, inclusiv acuzarea guvernării de la Chișinău, poate aduce beneficii politice Rusiei, menționează fostul purtător de cuvânt al ONU.

„Dar trecutul lui Gofman arată că acesta a fost demis din funcția care presupunea prevenirea raidului bancar, despre care acesta se plânge acum. Anchetatorii doresc să vorbească cu Gofman pentru a afla cum de acesta a devenit atât de bogat activând ca funcționar și de ce o mare parte din activele sale sunt scrise pe membrii familiei sale. Autoritățile moldovenești i-au cerut de trei ori să depună mărturii, iar acesta totuși a părăsit țara pentru a face un tur prin redacțiile de presă din SUA”, scrie Richard Grenell.

Fostul diplomat american mai scrie că, din cauza declarațiilor eronate ale lui Mihail Gofman despre Plahotniuc, prestigioasa revistă Forbes a fost nevoită să publice dezmințiri jenante a două materiale în care aceștia au repetat afirmațiile lui Gofman aproape cuvânt în cuvânt.

Richard Grenell mai scrie că subiectul vinovatului de furtul miliardului de dolari reprezintă un interes mare pentru Rusia, mai cu seamă în contextul alegerilor prezidențiale. Astfel, susține fostul diplomat american, Gofman și Rusia cunosc indignarea care moldovenii o simt pe bună dreptate față de liderii Guvernului precedent, care nu au reușit să-i apere de spălare de bani și corupție. În acest sens, jocul de găsire a vinovatului are mize mari pentru Rusia.

Fostul diplomat american consideră că scrutinul din 30 octombrie va fi o dispută dintre nou-numitul premier prooccidental, Pavel Filip, și un candidat susținut de Rusia. „Din păcate, Internetul a făcut ca promovarea bârfelor să fie un proces simplu și relativ ieftin”, conchide Richard Grenell.Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.