Un nou modul de studiere la distanță a limbii române, lansat în R. Moldova

Peste 20 de jurnalişti şi specialişti alolingvi în relaţii publice vor beneficia de un nou modul de studiere la distanță a limbii române, nivelul C1, lansat astăzi de Asociaţia Naţională a Trainerilor Europeni din Moldova (ANTEM).

ANTEM_limba romana

Foto: mts.gov.md

Directorul ANTEM, Lucia Cucu, a menţionat, potrivit Moldpres, că programul vizează implicarea tinerilor reprezentanţi ai minorităţilor naţionale în procesul de studiere, la distanţă, a limbii române la nivelul avansat C1, cu ajutorul materialelor educaţionale elaborate în mod special pentru acest modul, fiind integrate pe platforma e-learning: invat.antem.org.

Potrivit sursei citate, perioada de instruire va fi de trei luni şi va implica, în calitate de beneficiari, tineri cu vîrste cuprinse între 18 și 35 de ani, reprezentanţi ai minorităţilor etnice din regiunile UTA Găgăuzia, regiunea transnistreană etc.

Prezentă la eveniment, viceministrul Educaţiei, Elena Cernei, a subliniat importanţa implementării acestui proiect pentru procesul educaţional, program în care trebuie să fie atraşi câţi mai mulţi tineri.

La rândul său, şefa Direcţiei relaţii interetnice şi funcţionarea limbilor în cadrul Biroului Relaţii Interetnice, Ludmila Burlaca, a accentuat că, în ultimul timp, tot mai mulţi reprezentanţi ai celor 30 de etnii conlocuitoare din ţara noastră îşi manifestă dorinţa de a studia limba română.

Proiectul „Integrarea tinerilor în societate prin instruirea la distanță” este realizat cu suportul financiar al Ministerului Tineretului şi Sportului.

ANTEM este o organizaţie neguvernamentală, nonprofit, apolitică şi are drept scop facilitarea integrării civice, socio-culturale şi profesionale a minorităților naționale, promovarea toleranţei interetnice prin instruire şi crearea unui mediu lingvistic favorabil.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.