VIDEO. Angajat al Ambsadei Rusiei, prins beat la volan! Cu cine a băut înainte de protestul Moscovei de Ziua Independenței

Un angajat al Ambasadei Federației Ruse, riscă să se aleagă cu un dosar penal pentru că a condus autoturismul în stare de ebrietate, iar fostul angajat MAI, Anatol Stepuleac, a rămas fără autombil, cu care se deplasa după ce au sărbătorit ziua de naștere a avocatei Ana Ursachi la un local select din centrul Chișinăului, în ajunul protestului Partidului DA și PPPN, prin care au încercat să împiedice sărbătorirea Zilei Independenței republicii Moldova, scrie Today.md.

1
Foto: today.md

La petrecere au mai participat Alexandru Machedon, Renato Usatîi, Natalia Morari și Alexandr Petkov.

La petrecerea organizată de Ana Ursachi, cu ocazia zilei sale de naștere, au fost prezenți mai mulți avocați, reprezentanți ai Platformei „DA”, dintre care și Alexandru Machedon, jurnalista Natalia Morari, Renato Usatîi, dar și reprezentanți ai Ambasadei Federației Ruse.

Pentru doi dintre invitați, petrecerea dată în ajunul protestului de astăzi, nu s-a terminat cu bine, aceștia fiind trași pe dreapta de către angajații INP. Angajatul Ambasadei Ruse la Chișinău, nu s-a sfiit să plece de la petrecere la volanul automobilului cu numere diplomatice, în stare de ebrietate, însă ghinion pentru el – a fost tras pe dreapta de un echipaj al Inspectoratului Național de Patrulare.

Solicitat telefonic, Ion Belibov, șeful IP Centru, a confirmat pentru Today.MD că noapte trecută, un echipaj al INP, a stopat la intersecția străzii București cu strada Bulgară, un automobil cu plăcuțe de înmatriculare protocolare.

„Echipajul INP, a observat că șoferul conducea autoturismul neadecvat și au decis să-l tragă pe dreapta. Din automobil mirosea puternic a alcool, cât și de la șofer. Ultimul a refuzat să fie testat alcooloscopic cu aparatul Drager și să meargă la Dispensarul Narcologic, pentru a efectua toate examinările de rigoare. La fața locului i-a fost întocmit un un proces verbal de constatare, iar la IP Centru a fost înregistrat un proces penal. În cadrul acțiunilor, urmează să ne adresăm către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene, pentru a stabili dacă șoferul are imunitate diplomatică”, a mai precizat Belibov, potrivit sursei citate.

Potrivit unor surse ale portalului Today.md, care au solicitat să le fie păstrat anonimatul, șoferul ar fi Alexandru Iudin și activează în calitate de inginer în cadrul Ambasadei Federației Ruse la Chișinău.

2
3

Chiar dacă Ana Ursachi, a infirmat faptul că la masa sa de sărbătoare ar fi fost și reprezentanți ai Ambasadei Federației Ruse, Iudin totuși a fost văzut în compania sa, în localul de fițe London Steak House.

Ulterior, un alt echipaj, a tras pe dreapta un alt autorism, la volanul căruia se afla clientul, Anei Ursachi, fostul angajat al MAI, Anatol Stepuleac, care la rândul său s-a regăsit în rândul petrecăreților. Stepuleac a fost testat alcooloscopic. Chiar dacă a consumat alcool, acesta însă nu a depășit norma admisă de lege. În schimb Stepuleac conducea automobilul fără a a avea toate actele necesare, astfel încât oamenii legii au întocmit un proces verbal și au dispus reținerea unității de transport.

Potrivit lui Liviu Baziuc, șeful INP, șoferul nu era în stare ebrietate, dar nu deținea niciun act ce ar atesta dreptul de exploatare a automobilului de model Mercedes, care a fost reținut la o parcare specializată.

4

Oamenii legii cercetează ambele cazuri pentru a stabili toate circumstanțele, cert lucru că ambii șoferi au fost văzuți la ziua de naștere a avocatei Ana Ursachi, care la finele petrecerii a plecat cu un taxi acasă.

Astăzi petrecăreții au participat activ la protestul #EuNuMăTem organizat de Platforma DA si Partidul Nostru.Categorii:Actualitate, Societate

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.