Jurnalist: De Ziua Independenței, Rusia a încercat să destabilizeze R. Moldova prin agenții săi fideli

Acțiunile provocatoare de la Ziua Independenței organizate de opoziție arată încă o dată că Moscova a încercat să destabilizeze situația din R. Moldova prin agenții săi fideli. De această părere este jurnalistul Gabriel Călin într-un editorial publicat de Today.md.

Ursachi_protest_Ziua Independentei

Foto: unimedia.info

Potrivit jurnalistului, Rusia acționează în R. Moldova prin persoanele care au fost debarcate de la conducerea R. Moldova, dar râvnesc să ajungă din nou la treucă.

„După ce a văzut că varianta demonstrării mușchilor, embargourile economice și alte cadouri din parte Moscovei nu prea au efectul scontat în R. Moldova, Kremlinul a ales altă tactică – soft power-ul – bazat pe PROPAGANDĂ, infiltrarea trădătorilor, deturnarea protestolor și multe alte tehnici și tactici folosite în acest război hibrid pe care îl duce aici fără ca nimeni să le riposteze în vreun fel”, scrie Călin.

Jurnalistul susține că forțele proruse acționează în R. Moldova prin „așa-zisa” societate civilă, a cărei credibilitate stârnește multe semne de întrebare. Gabriel Călin i-a enumerat. Este vorba de „avocata Ana Ursachi și Stepuleac Anatol (personaje văzute foarte des la sediul Partidului Nostru) ex-deputatul-jurnalist Petkov Alexandru – unul dintre cei mai buni prieteni și om de încredere al lui Renato Usatîi, Sergiu Cebotari, Nicolae Josan, Inga Grigoriu – cortuarii Platformei DA, Alexandru Machedon – nepotul judecătoarei apropiat Țopilor, ex fals-unionistul Dinu Plângău, de la distanță oamenii lui Platon – Gofman și Sagaidac”.

Jurnalistul Gabriel Călin susține că reuniunea Partidului DA și a partidului lui Usatîi a avut loc din disperare, în condițiile în care ambele formațiuni au fost compromise și nu mai pot să scoată oamenii la proteste.

„Această struțo-cămilă formată din PN și DA a fost concepută cu mult timp înainte, în momentul în care Năstase a văzut că Platforma DA, compromisă chiar de oamenii din care e alcătuită, scade drastic în sondaje. Atunci Moscova i l-a dat cadou otrăvit pe Usatîi. Acesta le-a promis celor din DA suport în schimbul unei alianțe împotriva guvernării proeuropene. Gestionând forțele proruse care au aderat la PN, de fiecare dată când  Platforma a avut nevoie de prezență masivă în acțiunile stradale, Usatîi a jucat un rol-cheie și a oferit-o. După Ultima vizită a lui Năstase la Moscova, unde s-a văzut cu Usatîi, acesta s-a văzut nevoit să-i întoarcă datoria”, scrie jurnalistul.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , , , ,

1 răspuns

  1. …daca se stie care sunt agentii Kremlinului, si care lucreaza activ la destabilizarea statului si ordinii sociale, ma intreb de ce se feresc organele abilitate sa-i bage la racoare pe acesti netrebnici!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.