Reconstrucţia Sălii cu Orgă din Chișinău, un nou termen de finalizare a lucrărilor

Lucrările de reabilitare a Sălii cu Orgă din Chişinău, care urmau să se încheie în luna august curent, mai continuă şi în prezent. Administraţia dă vina pe muncitorii care nu şi-ar fi făcut munca până la capăt, dar şi pe lipsa banilor.

Sala cu Orga_Chisinau

Sala cu Orgă din Chișinău. Foto: visitcapitalcity.com

Conducerea edificiului afirmă, potrivit trm.md, că banii oferiţi de Guvernul României pentru lucrări, în sumă de un milion de euro, s-au dovedit a fi insuficienţi.

„Suma alocată de Guvernul României nu este suficientă pentru a finaliza lucrările, e vorba de acoperiş, faţade, lucrări la demisol. Din câte cunosc, Ministerul Culturii va contribui încă cu șase milioane de lei”, a declarat directorul general al Sălii cu Orgă, Larisa Zubcu.

Lucrările de restaurare a Sălii cu Orgă au început în 2006. Responsabilii spun că abia la finele lunii ianuarie a acestui an a început un nou capitol al reconstrucţiei, care de această dată s-a dovedit a fi cu succes. Astfel, în curând vor putea fi văzute şi rezultatele.

„Sperăm că la începutul lunii noiembrie sau decembrie administraţia şi artiştii să aibă acces la spaţiile de la demisol, acolo unde sunt sălile de repetiţii şi cabinetele administraţiei”, a mai afirmat directorul edificiului.

Până atunci ar urma să fie finisat şi acoperişul. Următorul proiect prevede restaurarea în întregime a sălii de concert. Şi în acest caz, banii urmează să fie oferiţi de la Guvernul României.

„E posibil, poate e devreme să spun, să demareze etapa a doua a reconstrucţiei Sălii cu Orgă, e vorba de sala propriu-zisă, adică parterul, holurile şi sala”, a spus Larisa Zubcu.

Deşi lucrările sunt în toi, conducerea Sălii cu Orgă precizează că amatorii de artă vor avea parte de concerte. Astfel, începutul următoarei sesiuni a fost programat pentru data de 22 septembrie.Categorii:Societate

Etichete:,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.