Statul le-a achitat pomicultorilor pedepsiți de embargoul rus toate datoriile pentru compensații

A fost finalizată achitarea plăţilor pentru compensarea pierderilor producătorilor agricoli care au avut de suferit de pe urma embargoului impus de Federaţia Rusă la export în anul 2014.

Mere_livada

Foto: cvlpress.ro

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, care include date ale Agenţiei de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA), plățile au fost efectuate pentru un număr de 109 dosare, fiind transmise spre executare la Trezoreria de Stat ordine de plată în valoare de 43 milioane de lei.

AIPA a gestionat compensarea pierderilor producătorilor agricoli înregistraţi în calitate de persoane juridice şi care sunt deţinători ai plantaţiilor pomicole de măr şi prun cu o suprafaţă ce depăşeşte 15 ha de teren.

Prima tranşă, în valoare de 10,57 milioane de lei, a fost achitată în data de 17 august curent, pentru 30 de dosare. Alte 10 milioane de lei au fost virate în conturile producătorilor agricoli la data de 24 august.

Sursele financiare destinate compensaţiilor au fost alocate din fondul de subvenţionare a producătorilor agricoli pentru 2016, care anul curent constituie 900 de milioane de lei.Categorii:Actualitate, Economie

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.