Mihai Ghimpu: James D. Pettit a devenit agentul electoral al lui Igor Dodon și al forțelor proruse

Ambasadorul SUA în R. Moldova, James D. Pettit, „a devenit agentul electoral al lui Igor Dodon și al forțelor proruse”, susține liderul PL, Mihai Ghimpu, într-o însemnare pe Facebook.

Mihai Ghimpu

Mihai Ghimpu. Foto: tribuna.md

Anterior, Mihai Ghimpu a afirmat, în aceeași rețea de socializare, că a aflat „cu stupefacție și regret” despre declarațiile antiunioniste făcute de ambasadorul SUA în R. Moldova în privința relațiilor dintre cele două maluri de Prut. Amintim că diplomatul american a declarat, într-un interviu pentru postul public de televiziune Moldova 1, că „Moldova nu este România”, și că „Moldova își are propria sa istorie și propriile sale provocări”.

Aseară, aproape de miezul nopții, președintele PL a scris în rețeaua sa preferată de socializare că urmărește în continuare cu mare atenție dezbaterea generată de afirmațiile în acest sens făcute de către ambasadorul SUA la Chișinău.

În acest context, Ghimpu mai bate câteva cuie în declarațiile scandaloase ale diplomatului Pettit.

„Domnul ambassador nu are niciun drept să spună care ar trebui să fie relația R. Moldova cu România: «să se alăture României» sau «să se unească cu România». Nu e sarcina unui ambasador să se pronunțe pe chestiuni identitare sau pe relația cu alte state ale R. Moldova. Asta este prerogativa cetățenilor și a politicienilor R. Moldova”, afirmă Ghimpu.

Potrivit liderului liberal, prin declarațiile sale despre viitorul celor două state românești separate contra voinței lor, ambasadorului SUA la Chișinău s-a implicat în campania electorală prezidențială din 30 octombrie curent. „În toată campania, antiromânul și prorusul Igor Dodon va folosi declarația ambasadorului american în scopul de a arăta că nu doar rușii, dar că și americanii se opun Unirii cu România. Prin aceste declaratii, din pacate, dl ambassador al SUA a devenit agentul electoral al lui Igor Dodon și al forțelor proruse”, subliniază Mihai Ghimpu.

Președintele PL îi reamintește ambasadorului Pettit că „există decizia CEDO care spune clar că nu e nimic ilegal ca un partid politic din R. Moldova să fie unionist, adică să își asume obiectivul unirii cu Țara Mamă, România”. „De ce Unirea, care a fost legală și acceptată pentru germani – inclusiv de către SUA și Rusia –, nu ar fi la fel pentru români?”, se întreabă Mihai Ghimpu.


Ghimpu despre ambasadorul SUA la Chișinău: „Ne aduce în memorie strategia diplomației imperiale ruse”Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , , , , , ,

2 răspunsuri

  1. Petit a spus ca RM trebuie sa ramina INDEPENDENTA! Asta inseamna ca nu se va uni nici cu Romania! Dar Petit a mai spus ca Moldova trebuie sa continuie parcursul european, asta inseamna ca este exclusa orice relatie apropiata cu Rusia

    Apreciază

  2. Ghimpu face panica fara sens!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.