OPINIE. Păpușarul nu acceptă ca Năstase să fie retras în favoarea Maiei Sandu

Orice speranță ca Maia Sandu să fie candidatul comun al opoziției de dreapta la alegerile prezidențiale se reduce la zero. Opinia se conține într-un editorial semnat de Nicolae Negru.

Nicolae Negru

Nicolae Negru. Foto: ziarulnational.md

Negru atrage atenția că lidera PAS nu figurează în planurile oligarhului Victor Țopa, care nu acceptă să-l retragă pe Andrei Năstase din cursă în favoarea Maiei Sandu. În acest sens Negru se întreabă dacă va ceda s-au nu Maia Sandu.

„Dacă e să judecăm după politica editorială a Jurnal TV și jurnal.md, este evident că Maia Sandu, candidat la funcția de președinte, nu figurează în planurile electorale ale proprietarilor acestor instituții mass-media. Deși liderul PAS stă mai bine în sondaje, acestea nu sunt recunoscute și se așteaptă alte rezultate, care să-l favorizeze pe liderul PDA”, scrie Nicolae Negru.

Potrivit editorialistului, este vizibil că Andrei Năstase nu are de gând să renunțe la rolul de prim-luptător cu Plahotniuc și PAS cu PDA vor avea un candidat comun numai dacă Maia Sandu va face un pas înapoi, va accepta un rol secundar. „Va face Maia Sandu un pas înapoi?”, se întreabă Nicolae Negru.

Editorialistul a mai subliniat că Maiei Sandu i se propune „pielea ursului din pădure”. „«Va fi oare posibilă reorientarea tuturor forţelor Platformei spre Maia Sandu într-o perioadă atât de scurtă, dat fiind aspectul nu doar organizaţional, ci şi psihologic?», se întreabă retoric un simpatizant al PDA, Ion Codreanu (pseudonim?), pe jurnal.md, după ce respinge drept «foarte nepotrivit» criteriul identificării candidatului unic în conformitate cu preferințele electoratului, chemând-o direct pe Maia Sandu să renunțe în favoarea lui Năstase, în «schimbul» postului de… prim-ministru, pe care PDA și PAS și-l vor adjudeca în viitoarele alegeri parlamentare. Cu alte cuvinte, Maiei Sandu i se propune pielea ursului din pădure… E un punct de vedere care reflectă perfect tactica adoptată de PDA și cei din spatele său”, a concluzionat Nicolae Negru.Categorii:Actualitate, Opinii

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.