Sforarul Partidului DA sugerează că Năstase și Usatîi trebuie să conlucreze

Oligarhul fugar Victor Țopa încearcă să influențeze mersul lucrurilor pe scena politică, deși jură că nu s-a implicat și nici nu intenționează să se implice în marea politică de la Chișinău.

Victor Topa

Victor Țopa. Captură video: jurnaltv.md

Într-un interviu la propriul său post de televiziune, sforatul Platformei-partid DA, Victor Țopa, a declarat că partidele proeuropene ar trebui să lucreze împreună cu cel proruse.

„Stânga cu dreapta să lucreze împreună, prorușii și proeuropenii să lucreze împreună”, a declarat Victor Țopa.

Îndemnul lui Țopa face lumină în cazul ultimelor evenimente politice din R. Moldova, justificând astfel o nouă apropiere dintre Renato Usatîi, controlat de anumite cercuri de influență și criminale din Federația Rusă, și Andrei Năstase, finul lui Țopa și lider al Partidului DA. Usatîi și Năstase s-au întâlnit recent la Moscova. Partidele lor au colaborat și la începutul acestui an, când au organizat proteste violente în fața Parlamentului și încă de atunci Năstase a declarat că este gata să renunțe la viitorul european al R. Moldova, punând „batista pe țambal”.

Între timp, potrivit mai multor investigații jurnalistice, Moscova a relansat atacul asupra R. Moldova, pentru a o scoate de pe orbita integrării europene. Astfel, Kremlinul își utilizează agenții infiltrați la Chișinău precum Renato Usatîi, Mark Tkaciuk, Iurie Roșca, jurnaliștii Natalia Morari și Vladimir Soloviov, iar mai nou și pe Andrei Năstase prin Victor Țopa. Ultima tentativă s-a produs chiar de Ziua Independenței, la 27 august, când agentura rusă de la Chișinău a încercat să compromită evenimentele dedicate sărbătorii naționale a R. Moldova.Categorii:Actualitate, Politică

Etichete:, , ,

2 răspunsuri

  1. Pai era si de aspteptat la aceasta, pro-rusii trebuie sa lucreze cu pro-rusii iar pro-europenii cu pro-europenii.

    Apreciază

  2. Sa frece poporul impreuna si asta a ramas deja sa o faca doar Usatii si Nastase, a mai ramas si Usatii sa ii fie scoasa masca..

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.